Szomorú közlemény

2013. május 22. 11:17

A 2013-as Kancsendzönga (8586 m. Himalája, Nepál) Expedíció két csúcsmászója, Erőss Zsolt és Kiss Péter a csúcsról való ereszkedés közben 8000 méter körüli magasságban eltűnt!

2013. május 22. 11:17
Kollár Lajos
Himalája Expedíció

„Rossz napra ébredtünk!  A tegnapi remények szertefoszlottak. A rádiókapcsolat megszűnt Zsolttal. Tegnap délután három óra óta nem válaszol a hívásra! Petiről tegnap reggel 8 óra óta nem tudok semmit. Zsolt szerint elindult lefelé előtte. De ez egyáltalán nem biztos!

A biztos az: Nincs rádió kapcsolat, a négyes tábor és környékének átvizsgálása után sincs nyomuk.

Még egy kísérletet tettünk a koreai kollégákkal együtt (akiknek 2 sherpájuk és 2 mászójuk még a 4-es táborban van) egy szervezett, környék és a táborok átvizsgálására ma. Semmi eredmény!

 A »Magyarok a világ nyolcezresein« az alábbi közleményt fogalmazza meg:

A 2013-as Kancsendzönga (8586 m. Himalája, Nepál) Expedíció két csúcsmászója, Erőss Zsolt és Kiss Péter a csúcsról való ereszkedés közben 8000 méter körüli magasságban eltűnt!

Kollár Lajos  - 2013.05.22.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 251 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gregorius
2013. május 22. 16:24
Akkor kezdtem el Értük aggódni, amikor bemondták, hogy viszonylag későn értek fel a csúcsra. Talán még van remény...
geraz51
2013. május 22. 16:14
Volt szerencsém egy élménybeszámolóján részt venni.Egy igazi életvidám fickó.A régi kérdésre,hogy miért a válasza a szokásos mert ott van és én még nem másztam meg.Hátborzongatóan egyszerű.Már csak istenben bízhatunk,hogy él!
figo
2013. május 22. 15:54
Meg minek vállalt gyereket, ha ilyen veszélyes dolgokat művelt. Akkor ne legyen az ejtőernyősöknek, tűzoltóknak, autóversenyzőknek, katonáknak sem, mert elvileg munkavégzés köuben meghalhatnak? Ugyan már.
figo
2013. május 22. 15:50
Végigbogarászva a kommenteket rájöttem, hogy az origón sokkal több a gyökér, itt a legtöbben viszonylag normálisan meg tudták fogalmazni mondandójukat. De úgy elegem van a demagóg dumákból, hogy minek megy hegyet mászni, miért nem a gyereket viszi óvodába? OK. De akkor annak se legyen gyereke, aki 2 műszakban dolgozik, mert nem tud velük foglalkozni? Meg az élsportolóknak se legyen, mert mindig edzőtáboroznak? Vagy mondjuk a hivatásos katonáknak, akik pl Afganisztánban szolgálnak? Hm? Ez annyira demagóg duma. Meg az is, hogy miből volt pénte mászni, meg miért nem adta a szegényeknek, na ne már! Meg sokan a szegény "gyereket" sajnálják, mikor Erőss balsorsán örvendeznek, vagy jobb esetben azt mondják, h megérdemelte amit kapott. Mos hogy is van ez? Azt a szegény "gyereket" Zsolt kényszerítette, h vele menjen vagy mi?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!