Újabb magyar hegymászó indul a világ legmagasabb csúcsára

2024. április 04. 22:37

Suhajda Szilárd tragédiája nem rettentette el a bátor hegymászót.

2024. április 04. 22:37

A nyitókép illusztráció. Fotó: TONY WALTHAM / ROBERT HARDING PREMIUM / ROBERTHARDING VIA AFP

Titokzatos magyar expedíció váltott ki engedélyt a nepáli hatóságoknál a tavaszi hegymászószezonra – derült ki a nepáli turisztikai minisztérium friss adatközléséből, ami az április 3-i állapotokat mutatja.

A Világgazdaság közölte, hogy a számok nem véglegesek, napi szinten frissülnek, de már most látszik, hogy egy magyar állampolgárságú férfi a világ legmagasabb hegycsúcsát vette célba.

A rejtélyes hegymászó nevét azonban nem lehet tudni, azt viszont igen, hogy pontosan melyik csúcsot kívánja meghódítani.

A magyar alpinista a világ legmagasabb hegycsúcsát, a 8848 méteres Mount Everestet támadja majd.

Ez szintén a nepáli minisztérium adatközlése alapján tudható. Most már biztos: ahogy Suhajda Szilárdért, úgy most is izgulhat az ország az egyelőre ismeretlen hegymászóért.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:14
🍓 ️ ­­­A­­­ ­­­d­­­ö­­­g­ö­­­s­ ­­l­­­á­­­n­­­y­o­­k­­­ ­­­v­­á­r­­n­­a­­k­­­ ­­­r­­á­d­­ 👉 𝗪­𝗪­𝗪­­­.­­­𝗖­𝗨­­­𝗠𝟰­­­.­­𝗙­­𝗨­­­𝗡
2024. április 05. 22:19 Szerkesztve
ezt már nem lehet komolyan venni Szilárd komolytalanná tette és nagyon lejáratta ezt a sportot oxigén és sherpa segítsége nélkül öngyilkos kísérlet lenne ez is! a biológiát nem lehet felülírni vicc ez a csúcstámadásos kísérletezgetés, de tényleg! puszta egofényezés ez!!!
auditorium
2024. április 05. 15:13
Legyen nála oxigénpalack, mert 4OOO méteren felül ez feltétlen szükséges. Ha anélkül indul útnak, akkor ez hősieskedő öngyilkosság.
hlaci83
2024. április 05. 10:00
Nem elég Szilárd már így is az Everest?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!