Nem sok kell már ahhoz, hogy szabadon házasodhassanak a homoszexuálisok a magyarok egyik kedvenc turistacélpontjában

2024. március 27. 17:51

A thai parlament alsóháza megszavazta az erről szóló javaslatot, így eggyel kevesebb akadály van az azonos neműek házasodása előtt az ázsiai országban.

2024. március 27. 17:51
null

Nyitókép: Varuth Hirunyatheb / Bangkok Post / Bangkok Post via AFP

Délkelet-Ázsia államai közül Thaiföld lehet az első, amely elismeri az azonos neműek házasságát. Szerdán a thai parlament alsóháza nagy többséggel fogadták el azt a javaslatot, amely legalizálná, hogy hivatalos menyegzőt tartsanak a homoszexuálisok - írja a Guardian

A szavazáson 415 képviselő vett részt a parlament alsóházában, közülük 400-an szavaztak az LMBTQ-jogok mellett. A szavazás eredményének kihirdetésekor a képviselők közül sokan szivárványos zászlók lengetésével dobták fel társaik napját:

Az egyenlőséghez való jog ma kezdődött el Thaiföldön”

– írta a Thaiokért Párt szóvivője, Danuphorn Punnakanta közösségi oldalán, majd úgy folytatta, hogy ez csak a kezdet, mert hasonló jogszabályok bevezetését tervezik. 

A törvény még nem jogerős, ugyanis azt a szenátusnak is jóvá kell hagynia, ám ez sem a végső állomás, hiszen a thai királynak is áldását kell adnia a megszavazott jogszabályra, akkor lép csak életbe. Amennyiben ez megtörténik, a szabályt a királyi közlönyben teszik közzé és 60 nappal később emelkedik törvényerőre. Ázsiában nem Thaiföld lesz az első, aki jóváhagyja az azonos neműek házasságát, ugyanis korábban Tajvan és Nepál már bevezetett ilyen törvényt. 

Országunk megbecsülése nő a világ szemében”

– közölte a Thaiokért Párt hivatalos kommünikéje.

Bő tíz éve Vietnam eltörölte az azonos nemű házasságkötések büntetését, ám jogilag azokat nem ismeri el. A térségben sokkal szigorúbb állásponton van Malajzia, Mianmar és Brunei is, amely országon szigorúan büntetik az azonos neműek szexuális tevékenységét is.

 

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:05
🍓 ️ ­­­A­­­ ­­­d­ö­g­­ö­s­­­ ­­­l­­­á­­­n­­y­­­o­­k­­­ ­­v­­­á­­­r­­­n­­­a­­­k­ ­r­á­d­ 👉 𝗪­𝗪­­­𝗪­.­­­𝗖­𝗨­­𝗠𝟰­­.­­𝗙­­­𝗨­­𝗡
baronet
2024. március 28. 06:16
Mivel az ország fő vonzereje eddig is a szabad és gátlastalan prostitúció volt, mindössze kicsit fejlesztettek a turistaiparukon :)
Bitrex®
2024. március 27. 21:38
Ha nekem fizetnének, akkor sem mennék oda egy napra sem.
Kristály
2024. március 27. 20:44
Akkor kivonulhatnak a magyar buzancsok pedok szeretettel várják őket nem kell harcolni a jogért.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!