Hoppá! Már nem bíznak a bennmaradásban Kisvárdán

2024. március 29. 19:14

Révész Attila, a klub sportigazgatója szerint sincs esély arra, hogy a nyírségi labdarúgócsapat az ősztől is NB I-es legyen.

2024. március 29. 19:14

Nyitókép: Kisvardafc.hu

 

A piros-fehérek az elmúlt nyolc bajnokin hat vereséget szenvedtek és két győzelmet szereztek. Nyolc fordulóval a bajnokság vége előtt kilenc pont az utolsó előtti Kisvárda hátránya a tizedik, azaz még bennmaradást érő helyen álló Zalaegerszeg mögött. A hátralévő mérkőzéseken ugyan még 24 pont szerezhető, Révész Attila, a klub sportigazgatója már beletörődött a kiesésbe és az NB II-re készül.

Én már úgy készülök, hogy a következő szezonra egy NB II-es alapot kell kialakítanunk. Tárgyaltam a játékosok nagy részével.

A következő időszakban, nagy valószínűséggel azok fognak helyet kapni a csapatban, akik a következő szezonban is nálunk képzelik el a pályafutásukat” – árulta el a sportvezető az NB1.hu-nak adott interjúban.

Ez rendesen ellentmond annak, hogy az első tavaszi forduló előtt az M4 Sportnak még arról beszélt, hogy sosem volt ilyen erős a keretük, és biztosra veszi a bennmaradást, valamint az első négyben lesznek a tavaszi tabellán.

„A magyar futball egészét figyelembe véve, mindenkinek jobb, hogy nagyobb bázissal rendelkező klubok alkotják majd az élvonalat. Ennek így kellett lenni, én már beletörődtem ebbe. De sportemberi kötelességünk a legjobb teljesítményt nyújtani a szezon hátralévő részében” – tette hozzá.

A szakember arra is kitért, hogy annyira kinyílt az olló, hogy a jelenlegi piacon lévő, nagyon nagy igényű labdarúgók Kisvárdára vitele megvalósíthatatlan. Úgy látja, hogy még az NB II-ben is jobb fizetéseket, lényegesen többet kapnak a labdarúgók, mint náluk. De ők ezzel nem is akarnak versenyezni.

Arra azért odafigyel majd a sportigazgató, hogy ne járjanak úgy, mint tavaly a Budapest Honvéd, amely elengedte a külföldi játékosait.

„Konkrét számítást is végeztünk. Másfélszer nagyobb a kártérítés összege a külföldi labdarúgók elküldése esetén, mint amennyit az MLSZ-től a tv-közvetítése alapján kapnánk. Gazdaságilag sem tehetjük meg, hogy ezeket a játékosokat elengedjük. Másrészt, egy új csapat kialakítása is jelentős pénz bevonását kívánja. Tehát a mostani játékosokkal fogunk nekimenni a következő szezonnak” – jelentette ki Révész, s valamint azt is hozzátette, a csapat többsége a másodosztályú szereplés esetén sem akar majd távozni. Persze lesznek olyan futballisták, akiknek lejár a szerződésük, a helyükre a második csapatból érkeznek majd mások.

 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:16
🍓 ️ ­­A­­ ­­­d­ö­g­ö­­­s­­­ ­­­l­­á­n­­y­­­o­­­k­ ­­­v­­á­­r­­n­­­a­k­­ ­­r­á­­­d­­­ 👉 𝗪­𝗪­­𝗪­.­­­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­.­­­𝗙­­­𝗨­­𝗡
Reszelő Aladár
2024. március 30. 12:40
Személyesen nem volt gondom azzak, hogy kisvárosok is tudtak csapatot adni az NB1-be. Azzal már inkább, hogy helyi futball-láz nem tört ki, nem kellett 10.000 fölé bővíteni a stadiont az állandó teltházak és a 8000 bérletes miatt, nem akartak feltörekvő játékosok odaigazolni a fejlődési lehetőségek reményében és csak addig tart a mutatvány, amíg valaki kívülről tesz bele lóvét. Talán ideje volna kicsit jobban piaci alapokra állni, mert a Fradi kivételével nem sokkal lett jobb az NB1. Révész ugyanakkor komoly munkát végzett, nem lepne meg, ha máshol még találkoznánk vele, érdekes lenne látni, hogy egy gazdaságilag potenesebb, nagyobb múltú csapatnál mire lenne képes.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!