Rákay Philip: Én minden magyar filmnek hasonló bukást kívánok!

2024. március 27. 11:18

A Most vagy soha! kreatív producere szerint az úgynevezett kritikusok képtelenek elviselni, hogy a film a hazaszeretetről szól.

2024. március 27. 11:18
Sal Endre

Nyitóképen Rákay Philip (balra), a Most vagy soha! kreatív producere és az osztrák főhadparancsnokot alakító Lukács Sándor a forgatás szünetében. Fotó: Fórum Hungary

Brutálisan zuhant a Most vagy soha! nézettsége címmel írt cikket a 24.hu. A filmet a nyitó hétvégén több mint 75 ezer ember látta a hazai mozikban, ami 162 milliós jegyeladási bevételt eredményezett, majd 

a bemutatás tizedik napján elérte a 100 ezer nézős álomhatárt. 

Mindez a 24.hu szerint is a rendszerváltás óta az egyik legjobb debütálás és nem csak a magyar filmek között. Ehhez képest a második heti adatok alapján lelombozó statisztikákról írnak, mivel „csak” 21 ezer 755 ember váltott rá jegyet. 

Rákay Philip szerint leginkább azok gyalázzák a filmet, akik nem is látták.
Fotó:  Földházi Árpád/Mandiner

Rákay Philip, a Most vagy soha! kreatív producere a Mandiner érdeklődésére a következőt mondta a „lelombozó” statisztikáról: „A Most vagy soha! – a határon túli jegyeladásokkal együtt – a hétvégére eléri a 150 ezres nézőszámot, a bemutatás után mindössze két héttel. Én minden magyar filmnek hasonló bukást kívánok!” – fogalmazott Rákay, aki szerint a debütálás óta számtalan elmebeteg mondatot leírtak már az alkotásról. „Leginkább azok gyalázzák, akik nem is látták, 

a balos megmondóemberek pedig képtelenek elviselni, hogy a Most vagy soha! a hazaszeretetről szól, mondhatni, régről be vannak oltva az ilyesmi ellen”

– folytatta Rákay.

Ezt is ajánljuk a témában

A Most vagy soha! kreatív producere szerint a Mariana-árok az volt, amikor az egyik balliberális lapban kiszámolták, hány embernek kellene megnéznie a filmet ahhoz, hogy nyereséges legyen, miközben ezt az izzadságszagú számolgatást egyetlen balos alkotóhoz köthető film esetében sem tették meg az elmúlt harmincnégy évben. 

A kiugró debütálás után leginkább hallgattak, majd azt írták, azért nézik sokan, mert utaztatjuk rá az embereket, most pedig a kétheti, százötvenezres határnál már bukást vizionálnak.

Rossz hírem van a minden szarizmus örök nyünnyögőinek: a nézőink, – köztük rengeteg fiatal – szeretik a filmünket, és csak ez számít!”– összegzett Rákay Philip.

Ezt is ajánljuk a témában

 



 

Összesen 188 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:05
🍓 ️ ­­A­­­ ­d­ö­­g­­­ö­­­s­­­ ­l­­­á­­n­­­y­­o­­­k­ ­­­v­­á­r­­n­­a­­­k­ ­­r­­­á­­­d­ 👉 𝗪­𝗪­­𝗪­­­.­­𝗖­­𝗨­­­𝗠𝟰­­.­𝗙­­𝗨­­­𝗡
2024. március 29. 07:11 Szerkesztve
Bencsik Gábor őszinte kritikája a filmről: https://telex.hu/zacc/2024/03/28/bencsik-andras-beleszallt-a-most-vagy-sohaba-petofi-film-negativ-kritika-a-demokrataban
Latrina
2024. március 28. 10:45
amikor nincs érv, akkor jön a hazaszeretet. Miafaszom az a hazaszeretet?
Grogu
2024. március 27. 21:04
A nyitóhétvégén még 75 ezren váltottak a filmre jegyet, azóta viszont drasztikusan csökkent az érdeklődés iránta – írta a film.hu. 71,2 százalékkal zuhant a második hétvégére Rk filmjének nézettsége, ugyanis már csak 22 ezren nézték meg a produkciót a második hétvégén. A film.hu a Kincsem című filmmel hasonlította össze a nézettségi adatokat, mivel mindkét film rekord költségvetésből készült. A 2017-ben elkészült Kincsemre 2,9 milliárdot költöttek, az idén bemutatott Mvs! című filmre pedig 6 milliárdot. A párhuzam szerint mindkét produkció a XIX. századi magyar történelmet eleveníti fel, s mindkét film premierjét március 15-re időzítették. Herendi Gábor filmje 72 ezer nézővel nyitott, így némileg elmaradt a Mvs! számaitól, amire 75 ezren váltottak ekkor jegyet. A második hétvégén viszont fordult a kocka. A Kincsem nézőszáma 29 százalékkal esett vissza a nyitóhétvégéhez képest, a Most vagy soha! viszont meredeken zuhant, 71 százalékkal kevesebben voltak rá kíváncsiak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!