Különös házasság Carinával

2012. november 08. 14:42

Láttam a világot, de számomra Magyarország maradt a legkedvesebb. Interjú.

2012. november 08. 14:42
Méder Áron

„- 1080 nap nem kevés idő még a Föld megkerülésére sem. Mi nehezítette a haladásod?

- Alapvetően sehol sem időztem sokat, csak amennyit a javítás igényelt. Más kérdés, hogy egyszer egy teljes hónapot kellett várnom egy alkatrészre. A csatornákon való átjutás sem volt egyszerű, valahol egyszerűen csak halogatták az igényemet, máshol pedig borravalót vártak cserébe. Galapagos partjainál alig volt szelem, volt olyan nap, mikor 15 mérföldet haladtam… Sajnos visszafelé. Igaz ellenpélda is akadt, az Indiai-óceánon az erős szélnek köszönhetően 24 órán belül 131 mérföldet tettem meg.

- Melyik volt a legnehezebb pillanata az útnak?

- Akadt több is, de talán az utolsó időszak volt a legnehezebb, a Szuezi-csatorna több szempontból is nagy kihívás volt. Egyrészt 160 kilométer hosszú, és olykor mindössze néhány száz méter széles, ami a manőverezést jócskán megnehezítette, másrészt közel három év után értem vissza a Földközi tengerre, és bár mondhatnánk, hogy a »kertek alatt« jártam ismét, következett egy 28 napos megállás nélküli út Görögországig, ami lelkileg nem esett jól.

- Volt honvágyad, vagy teljesen lekötött az a sok csodás hely, ahová eljutottál?

- Azt gondolom, mindenki elvágyik Fidzsire vagy Tahitira. Meseszép helyek, de nem hiányoznak. Láttam a világot, de számomra Magyarország maradt a legkedvesebb. Nagyon hiányzott a család, a barátok és a közösség, ami itthon körülvesz. Magyarországot egyetlen ok miatt hagyom el: nincsen tengerpartja. (...) Jelenleg is a vitorlázás tölti ki az életem: 2012 tavaszától 6 hónapot töltöttem lent Franciaországban a 6,5 méteres Felicity-vel, négy versenyen is indultam és nagyon sokat gyakoroltam. 2013 tavaszán ismét kiköltözök Franciaországba, Lorientbe és elkezdem felkészíteni Felicity-t, majd gyakorolni és versenyezni fogok az Atlanti-óceánon. Akit érdekel ez a fajta vitorlázás, lehet csatlakozni hozzám!”

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Port Kennedy(Ausztralia)
2012. november 08. 17:34
Nagyon nagy sportteljesítmény ,gratulálok.
kgy
2012. november 08. 15:49
Csak gratulálni tudok, bátraké a szerencse, mert szerencséd az volt, pl az indiai óceánon, meg a veres tengeren, meg éjjel a törő hullámok között, mem, meg..
Soma
2012. november 08. 15:42
Elismerésem! Hajrá! Remélem, lesznek útitársak!
kispufi
2012. november 08. 15:10
mint Hillarynak a Mt.Everest, neki ez a rengeteg víz volt ott, hát gondolom, ezért kellett keresztbe-kasba átszelni. nyilván egyéni ízlés kérdésre, az ilyen szent őrültek esetében a szentséget vagy az őrültséget érzzük meghatérozóbbnak - én mindenesetre földig hajolok előttük.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!