Na szép: Olaf Scholz pontosan azt csinálja, amiért a Nyugat Orbánt kritizálta

2024. április 12. 06:52

Természetesen a „nagybetűs Nyugatnak” – Washingtonnak – a kancellár cselekedete se tetszik.

2024. április 12. 06:52
null

Nyitókép: Ebrahim Noroozi / POOL / AFP

Olaf Scholz – a Politico szerint – szombaton megejti a beiktatása óta legfontosabb és leghosszabb külföldi útját, amikor is Kínába megy három napra.

A brüsszeli lap szerint az út a kancellár számára „egy lehetőség arra, hogy ne csak bebizonyítsa, hogy van globális tekintélye, hanem hogy megmutassa a választóknak, hogy mindent megtesz Németország megőrzéséért”.

Megemlítette a lap, hogy Scholzék már 2022-ben tettek egy diplomáciai látogatást Hszi Csin-pingnél – konkrétan Scholz volt az első külföldi vezető, aki meglátogatta az után, hogy „de facto vezetővé koronázták” –, ám azt az utat próbálta úgy eladni a német kancellár, mintha egy békemisszióra utaztak volna, 

azt állítva, hogy meg akarta győzni Hszit, hogy fékezze meg Putyint, aki akkoriban atomfegyverek bevetésével fenyegetőzött.

Azt valahogy elfelejtette Scholz kiemelni, hogy akkor tucatnyi német ipari vezető kísérte el Pekingbe – és valószínűleg most se lesz ez másképp, hiszen a mostani látogatás sokkal ambiciózusabb: három városba is ellátogatnak, Sanghajba, Pekingbe és a 30 milliós Csungkingba, ahol több száz német vállalat működik.

Kedden pedig hosszasan fog tárgyalni Hszi Csin-ping elnökkel.

Mindeközben Washington próbál nyomást helyezni a kancellárra, hiszen nem kifejezetten Amerika érdeke egy szoros német-kínai együttműködés.

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:11
🍓 ️ ­­­A­ ­­d­ö­­g­ö­­s­ ­­l­­á­­n­­y­o­k­ ­­­v­­á­­­r­­n­­­a­­k­­­ ­r­­á­­d­ 👉 𝗪­𝗪­­𝗪­.­­­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­.­𝗙­­­𝗨­­𝗡
öcsicipő
2024. április 12. 09:29
Szóval van az a pénz amiért korpásodik a hajam. Az USA gazdasági érdeke 70-es évektől lendületett adott Kínának, és bár elvárták volna, hogy a kínai nép maradjon meg csicska szerepben, de úgy döntöttek,hogy figyelnek,tanulnak és ellopnak minden high tech-et. Mostanra a világból az USA-ba elszívott összes szürkeállománnyal majdnem paritásba került a kici kínai. Szerintem jól és okosan csinálják.
google-2
2024. április 12. 09:15
Miért gondolja azt Amerika, hogy neki kell engedelmeskednie az egész világnak? Kockán nyert meg mindenkit? Az idegen szépesek miért nézik ki az oroszokat, kínaiakat a társaságból?
excan1
2024. április 12. 08:49
Mi ez a nagy csend a libbantaknál?? Hol vannak a hibbant balos Mandiner-rajongóink? Lehet, hogy most kapják fentről az instrukciókat, hogy erre mit kell reagálni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!