Megérkezett Budapestre Francis Ford Coppola

2024. január 13. 16:18

A világhírű rendező több évtizedes álmát valósítja meg a magyar fővárosban.

2024. január 13. 16:18

A Világgazdaság úgy értesült, hogy Francis Ford Coppola – akinek a nevéhez olyan alkotások kötődnek, mint A Keresztapa vagy a Drakula – Budapesten tartózkodik. 

A lap úgy tudja, hogy a világ egyik legjobb rendezője új alkotásának filmzenei munkálatait felügyeli. Hozzátették, 

a Megalopolis című film a direktor szerelemprojektje, melyet több évtizede szeretne megvalósítani.

Azonban úgy tudni, hogy ezek az utómunkák hamarosan véget érnek, így a 84 éves rendező napokon belül hazatérhet Kaliforniába.

A Világgazdaság felidézte, hogy Coppola tavaly az Instagram-oldalán bejelentette, hogy nem elégszik meg a filmmel: tervezi egy Így készült-dokumentumfilm bemutatását, amelyet a két Oscarra jelölt Mike Figgis rendezne. Ezen kívül egy képregényt is szeretne, Chris Ryall-től. Végül egy regényváltozatot is, attól a Colleen McCulloughtól, akinek Róma urai-sorozata a Megalopolist ihlette.

A Megalopolis egy utópisztikus New York-ot mutat majd be egy megalomán építész szemszögén keresztül. Főszereplője pedig napjaink egyik legfoglalkoztatottabb fiatal színésze, Adam Driver, akit a Ferrari című Michael Mann film címszerepében láthatnak a magyar nézők.

Nyitókép: Gabriele Maricchiolo / NurPhoto / NurPhoto via AFP

 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ez D-dúr és e-moll
2024. január 14. 00:13
"Akitlosz 2024. január 13. 21:19 Ez van ott, ahol olcsó a munkaerő és magas az adókedvezmény a külföldi 'befektetőknek'. A magyar állampolgár dolgozók persze adóznak rendesen." Ezt konkrétan egy zenésztől tudom: ezeknél az amerikai filmeknél a magyar muzsikusok 17000 Ft-os(!!!) napidíjért dolgoznak. És ebből aztán még adóznak is.
Akitlosz
2024. január 13. 21:19
Ez van ott, ahol olcsó a munkaerő és magas az adókedvezmény a külföldi "befektetőknek". A magyar állampolgár dolgozók persze adóznak rendesen.
Aerion
2024. január 13. 18:31
files32 Az Orbán klán lesz a film témája. --------------------- Remélem is, a csótányra meg a bojler feleségére ki kíváncsi? : )
bakafant-28
2024. január 13. 17:34
"érezni akarom a napalm bűzét",a Valkürök lovaglása...Felülmúlhatatlan,a legjobb Vietnam- film...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!