Súlyos pénzbírságot kapott a náci szlogent használó vezető AfD-s politikus

2024. május 14. 22:23

Azért áll bíróság elé, mert egy 2021-es gyűlésen a „Mindent Németországért!” szavakat használta.

2024. május 14. 22:23

Nyitókép: RONNY HARTMANN / POOL / AFP

Björn Höcke, aki a jobboldali Alternatíva Németországért párt egyik legismertebb alakja, pénzbüntetést kapott, mert egy beszédében náci jelszót használt – számolt be az EuroNews

A keddi ítéletet a perében hónapokkal a keleti Türingia tartományban tartandó regionális választások előtt hozták meg, amelyen indulni kíván a kormányzói posztért. Korábban megírtuk, hogy Björn Höcke, aki az Alternatíva Németországért (AfD) pártot vezeti Türingiában, azért áll bíróság elé, mert egy 2021-es gyűlésen a „Mindent Németországért!” szavakat használta.

A szlogen az SA rohamosztagosokhoz kötődik, akik kulcsszerepet játszottak a nácik hatalomra jutásában. 

A keleti Halle városának tartományi bírósága alkotmányellenes szervezet jelképeinek használata miatt ítélte el Höckét – jelentette a dpa német hírügynökség. 

A bíróság 13 ezer eurós (5 millió forint) pénzbírságot szabott ki.

A bűncselekmény legfeljebb három év börtönbüntetéssel sújtható. Az ügyészek hat hónap felfüggesztett börtönbüntetést kértek, míg a védőügyvédek felmentés mellett érveltek. A politikus a tárgyaláson azt vallotta, hogy „teljesen ártatlan”. Az egykori történelemtanár „törvénytisztelő állampolgárnak” nevezte magát.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-87
2024. május 28. 19:46
🍓 ️ ­­É­r­­t­é­­k­­e­­l­d­ ­a­­­ ­s­­z­e­x­­­i­ ­­p­­­u­­n­­c­­­i­m­­a­t­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­­.­­­𝐗­𝟏­­­𝟖­.­­­𝐅­­𝐔­­­𝐍
paater-gregor
2024. május 15. 21:48
Kinek nem tetszik a „líbe Hajmát”, pakoljon csak a belibe hajmát!
auditorium
2024. május 15. 19:52
A történelemtanároknak nagyon vigyázniuk kell mit mondanak a mai jogállamokban is. Ezért biztos ami biztos, úgy kell tanitani a történelemet, ahogy nekünk tanitották egykor a népi demokráciában a megengedett marxista tankönyvből. "Vegyétek elő a könyveteket és húzzátok alá a következő mondatokat" - a tanár-nő - felolvassa mit kell bemagolni a következő napi felelésre és ezzel el van intézve a tanitás. Megtörtént eset. És gyakran éppen ilyen tanerők sztrájkolnak fizetésemelésért.
Mátyás01
2024. május 15. 11:48
Érdekes a kommunista jelképek, jelszavak nincsenek betiltva Németországban, sőt még Marx szobrot is avatnak, a Heinekenen is lehet vörös csillag és az európai parlamentben is lehet Horn Gyula terem. Persze a kommunizmusnak "csak" 100 millió halálos áldozata volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!