Több mint százezer hektáron irtják a héten a szúnyogokat

2020. július 06. 12:37

Az elmúlt hetek csapadékos időjárása miatt az ország legnagyobb részén szúnyoginvázió alakult ki.

2020. július 06. 12:37
null

Több mint százezer hektáron, csaknem négyszázhatvan településen folytatódik a héten a szúnyoggyérítés – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője hétfőn az MTI-vel. Dóka Imre közleménye szerint a héten Baranya és Somogy megyében, kiemelten a Dráva menti településeken, a Duna mentén a mosonmagyaróvári, a győri, a dunaújvárosi és a szekszárdi régióban, a Tisza-tó településein, valamint Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú, Csongrád-Csanád és Békés megye számos településén irtják a szúnyogokat. A szakemberek a védekezés során légi és földi úton biológiai irtószerrel, granulátummal kezelik az ártereket. A lakott területeken a már kifejlett szúnyogok ellen hatvan, gépjárműre rögzített berendezéssel védekeznek – írta.

A Tiszán és mellékfolyóin levonult kisebb árhullám következtében további, a szúnyogok szaporodásához ideális élőhelyek keletkeztek. Továbbá a Tisza árterében a tavalyi sok víz miatt az árvízi szúnyogok áttelelni képes tojásainak milliói találhatók – tette hozzá. Dóka Imre felhívta a figyelmet: fontos a lakókörnyezetekben található mikrotenyésztőhelyek felszámolása is.

(MTI)

(kép forrása: fmc.hu)

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Andilla
2020. július 07. 15:19
A Belvárosba mikor jönnek?
Pandaka pygmaea
2020. július 06. 16:35
A természetes táplálékláncnak lassan annyi, a fecskék is kihalnak... A kibaszott zöldeket ez nem érdekli?
lynx
2020. július 06. 13:43
Budapesten mikor? Karácsonykor?
békalepcse
2020. július 06. 13:13
Itt az ideje, mert nem igazán lehet kiülni este a szúnyogok megvacsráztatása nélkül. Vadászni meg csak szúnyoghálós sapkában, kesztyűben lehet. Annyira elszántak a szúnyogok, hogy a sávoly nadrágon is keresztűl szúrnak, úgyhogy a téli béléses nadrágot vagyok kénytelen felvenni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!