Szakértő: Időarányosan jól uralja a járványt Magyarország

2020. április 03. 10:01

A cél, hogy a megbetegedések száma ne menjen az egészségügyi ellátórendszer kapacitása fölé – fogalmazott Kollár Lajos.

2020. április 03. 10:01

Kollár Lajos kiemelte: az a cél, hogy a megbetegedések száma ne menjen az egészségügyi ellátórendszer kapacitása fölé, mert akkor sok beteg ellátatlanul marad. Ennek érdekében két dolgot lehet tenni: csökkenteni a megbetegedések számát, – amelyet az időben meghozott kormányzati intézkedések eddig biztosítanak –, és növelni az egészségügyi ellátórendszer kapacitását, például az intenzív osztályon lévő ágyak és a lélegeztetőgépek számának növelésével – mondta.

Kollár Lajos beszélt arról is, hogy vannak olyan, már törzskönyvezett gyógyszerek, amelyek hatékonynak bizonyulnak a betegség kezelésében, ezeknek a gyógyszereknek a tesztelése folyamatos.

(MTI)

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mozgó lelkész
2020. április 03. 11:44
Mondja az egykori műtős fiú?!
holder
2020. április 03. 10:28
Én speciel tudom, hogy ki Kollár Lajos, de az MTI színvonalára jellemző, hogy nekik egy egyetemi processzorról elég annyi, hogy "szakértő".
BossN
2020. április 03. 10:14
Hála Orbán Viktornak és a Fidesznek. Így tovább!
Emmanuel Goldstein
2020. április 03. 10:05
Csak a tesztek hiánya miatt tűnik úgy, hogy jól állunk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!