A Die Pressében védik meg a Jobbik fordulatát

2017. december 01. 21:58

„Bár a párt előtt még rengeteg feladat áll, a Jobbik jelenlegi akciói kétségtelenül azt a benyomást keltik, hogy hajlandó megváltozni” – írja az osztrák Die Presse magyar szerzője.

2017. december 01. 21:58

Az osztrák Die Presse is foglalkozik egy nemrég közzétett cikkében a Jobbik néppártosodásával.

A cikk írója, Teplán István társadalomtudós szerint a Jobbik immár igazi alternatívát jelent az elégedetlen, kormányváltást akaró szavazóknak.

A szerző szerint a Jobbik egy „befogadó mozgalommá” vált, melynek mottója: „Azt keresni, ami összeköt, és nem azt, ami elválaszt” – írja. Teplán véleménycikkében hosszan sorolja a Jobbik azon megnyilvánulásait, amik szerinte a párt fordulatát támasztják alá. Kiemeli, hogy a Jobbik nyilvánosan bocsánatot kért mindenkitől, akit a múltban megbántott. Emellett szót ejt arról, hogy a párt a Fidesszel ellentétben igyekszik külföld felé nyitni, „hogy segítsen egy jobb EU létrehozásában”.

Teplán úgy látja: az Orbán-kormány a „bevándorlás korlátozására”, a Jobbik viszont a „magyar munkaerő kivándorlásának megfékezésére” koncentrál. Megemlíti: a Jobbik egy olyan kezdeményezés élére állt, melynek célja az EU-ban lévő bérkülönbségek kiegyenlítése.

„Bár a párt előtt még rengeteg feladat áll, a Jobbik jelenlegi akciói kétségtelenül azt a benyomást keltik, hogy hajlandó megváltozni” – írja a cikkében a szerző.

 

 

Összesen 111 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
edvind johnsson2.0
2017. december 02. 14:47
Vegyétek már észre, hogy a Jobbik megváltozott! Most már csak a nevét kéne lecserélni egy másikra!
Berecskereki
2017. december 02. 14:33
Egy tucat ilyen Die Presse cikk és a Jobbik támogatottsága mínuszba megy.
Berecskereki
2017. december 02. 14:31
A Jereváni rádió úgy tudja; Vona azon spekulál, hogy a Jobbik kampányarca Lendvai Ildikó lesz.
Szívemből magyar
2017. december 02. 12:57
Végre egy korrekt írás a Jobbikról nyugatról és nem nácifasisztarasszistatrapistázás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!