Fegyelmit kapott a KIM államtitkára

2011. október 26. 10:42

A kiemelt budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos kinevezéséről szóló határozatba szakmai hiba került.

2011. október 26. 10:42

Fegyelmit kapott Gál András Levente, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkára a kiemelt budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos kinevezéséről szóló kormányhatározattal kapcsolatos szakmai hiba miatt - írja a Magyar Nemzet. A Magyar Közlönyben megjelent határozat egyik passzusa értelmében Fürjes Balázs kormánybiztos felügyeli a hárommilliárd forint érték feletti állami beruházások előkészítését, megvalósítását is. Fürjes hatásköre azonban nem volt egyértelmű, mert a kinevezéséről szóló kormányhatározat címe ellentmondott a szöveg tartalmának.

Fürjes Balázs kormánybiztosként a fővárosi nagyberuházásokért felel - közölte Giró-Szász András kormányszóvivő, majd hozzátette, hogy az „eltéréseket” gyorsan pontosítják majd. A KIM kedd délutáni közleményében azt írta: a kormánybiztos kinevezéséről és feladatairól szóló határozatban rögzített hatásköri leírást érintő szakmai mulasztással kapcsolatosan a tárca megállapította a felelősséget, és a felelősségre vonás kedden reggel megtörtént.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jan
2011. október 26. 12:07
Gál András Levente nem kispályás játékos, érdekes, hogy tűri, hogy megalázzák egy fegyelmivel. Lehet, hogy valami belharc is van emögött: esetleg nem jön ki Navracsiccsal? Sajnos nincs háttérinfóm, csak spekulálok...
nyugalmazott tanár
2011. október 26. 11:48
Fegyelmit kapott a KIM államtitkára Mert fegyelmezetlen volt. Örülhet, ha ennyivel megússza. Azért itt nem csak önmagát járatta le, hanem egy sor vétlent. Ennyi kijár, ez a legkevesebb.
gróf Bercsényi
2011. október 26. 11:43
Még ha csak "a kormánybiztos kinevezéséről szóló határozatba" jutott volna szakmai hiba! De sajnos az egész kormány kinevezésébe az csúszott, csupa középszerű ember - az egész Fidesz egy hatalmas középszer, közepes törvényekkel, intézkedésekkel. 2.3 millió középszerűnek ez kellett.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!