Ritka látvány: hajók úsznak a Sió csatornán!

2023. június 26. 14:43

Leengedik a Balaton vizét, hogy az akár már évek óta erre váró hajók fel-, illetve lejuthassanak a ritkán feltöltött Sió csatornán.

2023. június 26. 14:43
null

Megnyitották a Sió csatorna zsilipjét Siófoknál. A Balaton elegendő vízszintjére hivatkozva ezzel feltöltötték a Sió csatornát, ami Siófoktól Simontornyán át Szekszárdig kanyarog, összekötve a Balatont a Dunával.

Ennek segítségével régóta várakozó hajók tudnak feljutni vagy leereszkedni a Sión.

A csatornán közlekedő hajók ritka látványnak számítanak,

a helyiek számára sokfelé látványosság lett belőle.

Nyitófotó: MTI

Videók: Facebook - Ábrahám Gábor, Pethes Sándor

 

 

 

 

 

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Coupdetat
2023. június 27. 13:58
"Ritka látvány: hajók úsznak a Sió csatornán!" Még ritkább lenne ha másznának. ---------------------------------------------------------------------------- "Bár az Orbán-kormány azt tűzte ki célul, hogy Magyarországnak az unió öt legélhetőbb tagállama közé kell tartoznia 2030-ra, de ennek a célnak a teljesítését most akár mégis el lehet halasztani, mert nem jön még az uniós pénz, mondta Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter az Egyensúly Intézet konferenciáján kedden." Ha az EU nem ad pénzt, nem leszünk élhető ország ? :))))))))
Predatorpeti
2023. június 27. 10:18
Mennyi ostoba véglény jár ide böfögni. Már ebben is politikai ügyet látnak. Én nagy ritkán járok pecázni a Kapos-Sió találkozásához. Annyi szemetet hoz a Sió, hogy az valami elképesztő. Inkább arra kellene ösztönözni a bunkókat, hogy ne dobják ki a természetbe a hulladékot, mert a végén a Sióba úszik, aztán Duna, majd a tenger. Tudom, lehetetlen küldetés, az emberiség sajnos nagy része továbbra is tahó, nemtörődöm féreg. Filmekben ösztönzik őket, hogy "menő" kihajítani a szemetet. Az ilyen patkányokat kötelezni kellene hogy eltöltsenek egy napot a Sió partján, látva, mit kénytelen elviselni a természet...és ez csak egy folyó. Ezzel a feltöltéssel legalább egy kicsit tisztul, de persze a végén a tenger kénytelen megküzdeni vele.
Akitlosz
2023. június 26. 16:34
Nagyon hülye ötlet júniusban leengedni a Balatont. Azt hóolvadás után kell. Ha kell.
Halder
2023. június 26. 16:30
19. század szabályozási munkálatai sokszor elképesztő kárt okoztak a vízgazdálkodásnak. Akkor ezt nem tudták a legnagyobbjaink sem. E téren mindenképpen kéne valami tenni és amit lehet és kell visszaállítani az országban. Duna, Tisza, stb mind megoldásra vár. A Kis-Balaton, a mocsárvilág újra "építése" rekonstrukciója 79től nagyon jót tett pl a Balatonnal. Megmentette. Még van mit tenni ott is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!