Így bontották le a pécsi magasházat

2016. december 02. 09:31

Imre Csaba tizenöt helyszínről fotózta végig a pécsi magasház lebontását.

2016. december 02. 09:31

Timelapse videón, a szemünk előtt válik a földdel egyenlővé a pécsi magasház. Imre Csaba tizenöt helyszínről fotózta végig a bontást.

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Petkó Zsigmond
2016. december 02. 18:45
Majd' 30 évet vártunk erre a bontásra.
kérdés
2016. december 02. 13:43
Végre....iszonyú nyomasztó látvány volt. A timelapse-t készítő naplója is elérhető a neten, érdemes elgondolkodni rajta, mennyire megéri mindent alaposan megtervezni, s utána munkához látni. Gratuláció illeti. És. Hamár az építés siralom volt, legalább a bontás simán zajlott a beszámolók szerint. És hogy ez az egész, a kezdetektől mennyibe fájt nekünk? No, ezt sosem fogja senki kiszámolni. Valahol az egész szocial-komenizmus építést ez szimbolizálja nekünk.
teljesenertelmetlen
2016. december 02. 12:42
Érdekesség, hogy egy mérnöki hiba miatt állt üresen évtizedekig az épület. Az épületet összetartó pászmákat a csomópontokban olyan anyaggal injektálták ki, ami megette a fémet, így az épületet kvázi a szentlélek tartotta egyben. Annak idején azt mondták, hogy nem lehet lebontani, csak robbantani. Úgy látszik, mégis megoldották. Valószínűleg szintenként összehúzták bontás közben.
Ellensúly
2016. december 02. 11:53
Nagyon jó munka! Gondolom, egy ilyen anyaghoz több tucatszor is meg kellett nyomni az exponálógombot. :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!