Sikerült lefilmezni egy aggteleki hiúzt

2016. február 19. 21:13

Korábban is lehetett tudni, hogy él hiúz az Aggteleki Nemzeti Parkban, azonban lencsevégre kapni nem sikerült egészen mostanáig, amikor egy kifejlett példányt filmeztek le még 2015-ben.

2016. február 19. 21:13

Sikerült lefilmezni egy kifejlett hiúzt az Aggteleki Nemzeti Parkban – írja a nemzeti park honlapja, ahová a videót is feltöltötték a nagymacskáról. Azt korábban is tudták már, hogy él hiúz a nemzeti parkban, azonban levideózni nem sikerült eddig. A hiúzt egy kameracsapda vette videóra még 2015 december 25-e délután, de a felvételt csak most hozták nyilvánosságra.

A felvételen a hiúz pár másodpercig látszik, ahogy átsétál a kamera előtt, majd eltűnik az éjszakában. A nemzeti park zoológiai referense szerint a hátramaradt nyomokból arra lehet következtetni, hogy nem egyedül él a most lencsevégre kapott nagymacska.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Papuska
2016. február 20. 20:46
Hozzávetőlegesen 20 évvel ezelőtt a Tornanádaskai Kastélyparkban rendszeres vendégek voltak, és ott a nyomaik mellett, aki jól figyelt éjjel láthatott is egyet-egyet. Most másutt is előbújtak. Remélem szaporodni, sokasodni fognak ez után is! Csodálatos állatok.
crydog
2016. február 20. 12:23
A Magyar Oroszlán - kicsit kisebb, kicsit félénkebb, de a miénk! :D Viccet félretéve gyönyörű állat, remélem minnél hamarabb visszahonosodik.
Rockpapa
2016. február 20. 10:05
Csak nehogy valamelyik trófea gyűjtő Stüszi vadász"jogos önvédelemből"terítékre hozza.
Sörgyári megálló
2016. február 20. 07:48
Elegem van a migráncsokból.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!