Bukhatja Budapest a trolitendert

2014. április 14. 08:41

3,4 milliárd uniós forrás úszhat el a Közbeszerzési Döntőbizottság döntése miatt.

2014. április 14. 08:41

A Skoda egy műszaki paraméter miatt támadta meg a trolibusztendert, a Közbeszerzési Döntőbizottság helyt adott a kérelemnek. A BKK szerint a megrendelő dönt ezekről a paraméterekről. Az MSZP szerint a BKK vezetése alkalmatlan a feladatára. Tarlós István vizsgálatot indított az ügyben.

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Autofocus
2014. április 14. 18:27
Ez a közbeszerzés is olyan hogy lassan a kézigránát lengeti a partizánt.
rosszkutya
2014. április 14. 14:33
Ez a rohadt kicsinyeskedés állandóan! Mit számít 3,4 milliárd? Az a fontos, hogy a Vitézy gyerek kedvére hódolhat a hóbortjának!
==T==
2014. április 14. 10:33
Olvasgattam szakmai fórumokat, ott az a többség álláspontja, hogy a dolog a BKK sara. Nekem az jött le, hogy kiírtak egy tendert rövid határidőre, szerintem szokás szerint úgy, hogy az egy pályázóra legyen kihegyezve (lásd 150-es buszbeszerzés olyan marginális kitételekkel, amiknek a Credo-k előre tudhatóan nem felelnek meg). Ha korrekten írnák ki a tendereket (vagy legalább a technológiai követelményeket) - pl. fél évvel/egy évvel korábban, hogy a gyártóknak legyen idejük adott esetben változtatni a típusaikon - nem lenne ilyen gond, de ugye akkor esetleg nem az előre kiszemelt pályázó lenne a legjobb.
states
2014. április 14. 10:22
Hát igen, a szociszadi 20 éve alatt nem volt ilyen gond, egyetlenegy trolit nem cseréltek le, persze, buszt se, hogy precízek legyünk, a 70-es troli ott áll meg a házunk előtt, Demszky idején a megállóból be lehetett látni az utastérbe, akkora rozsdamarta lyukak voltak az oldalán, most meg mindenfelé csuklós, kényelmes, jó karban levő trolik. Úgyhogy kuss, MSZP.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!