Göncz Árpád nemcsak a magyargyilkos sztálinistát, de a kommunista hírszerzés egykori vezetőjét is kitüntette

2023. július 31. 21:33

Biztosan nem tudta, kit tüntet ki.

2023. július 31. 21:33
Mező Gábor
Mező Gábor
Facebook

„Göncz Árpád nemcsak a magyargyilkos sztálinistát (Lazar Brankovot), de a kommunista hírszerzés egykori vezetőjét is kitüntette a kilencvenes évek vége felé. Miért is ne, ugyebár. Utóbbi, Sárközi Sándor '90-ben. és '98-ban már nagy hanggal féltette a demokráciát. Mint a posztkommunista Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetségének vezetője. Korábban hosszú évekig az MNVK-2.-t vezette.

1998 májusa, amikor a kommunista hírszerzés egykori vezetője féltette a demokráciát. Merthogy azt meg kellett védeni! Sárközi Sándor alezredes ismert kommunista katonatiszt, bukott katonai attasé, majd az MNVK-2. vezetője volt. Mi lett vele '90 után? A Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetségének vezetője lett. 

»Dr. Sárközi Sándort vezérőrnagy, katonai nyugállományba helyezését követően kapcsolódott be a MEASZ munkájába, először annak titkára volt, majd 1989. június 6-án a szövetség elnöke lett« – írta 2014-es Sárközi halálakor Hanti Vilmos, a MEASZ akkori elnöke. 

Gondolom, nem meglepő, ha elárulom, hogy Göncz Árpád őt is kitüntette. Még 1997-ben. »75. születésnapja alkalmából a Köztársági Elnöki Arany Emlékérem személyes elismerésben részesítette az államfő Sárközi Sándort,a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetségének elnökét. Göncz Árpáda kitüntetést szerdán adta át a Parlament Nándorfehérvár termében – tudatta az MTI«.

Jaj, biztosan nem tudta, kit tüntet ki. Biztosan. 

Vagy?”

Nyitókép: Mező Gábor Facebook-oldala

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sciohyper
2023. december 01. 09:44
nem meglepő, hiszen szovjetpartizánárpibácsi is harcolt (meg is sebesült a combján) a MAGYAR katonák ellen, harcostársát tüntette ki...aztán később, mikor a BÖRTÖNBEN (!) megtanult angolul, megkapta a jól ismert "fedőnevét" is, börtöntársai (!, és nem az akkor már elvitt kopaszok) fütyülték ki anno, és még e nevet is skandálták..."Rattus norvegicus"... soha nem felejtem el (bűn)bánó andrás muszterkazis történetét, és ahogy izzadt, mint egy versenyló a vágta után...a "legszebb" talán mégis az a "hivatalos" állásfoglalás volt, hogy a "magyar belpolitikában járatlan Sony céget kérték fel" arra, hogy megvizsgálja, vágott-e (no, nem a kukacka), hanem a kazi...nyilván Orbán már akkor lefizette a Sonyt, mert a "magyar belpolitikában járatlanul" megállapították, hogy bizony a kazi vágott...
zavulon
2023. augusztus 27. 11:21
Az SZDSZ az újkori magyar történelem legbagyobb léptékű közéleti "hack"-je volt, idősebbek számára, átbaxása. Az 1990-es választáson engem is megvezettek. Vaciláltam a Fidesz és köztük.
pesszimista
2023. augusztus 01. 12:32
A "rendszerváltás után még jó ideig a média az SZDSZ irányítása alatt működött .Ennek felhasználásával csinálták meg , egy arra érdemtelen emberből Gönzből, az ország legnépszerűbb politikusát. Ez volt az SZDSZ sok főben járó bűne közül, az egyik.
papalimapapa
2023. augusztus 01. 11:16
De azért van róla elnevezve városközpont... Angyalföldön... Hol máshol? Ott, ahol Horn Gyula sétány is van... És az mondják hogy Csepel a vörös?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!