Megbünteti a Librit

2023. június 15. 07:06

Mi lesz a kiadóval, ha a Péterfy házaspár ezentúl nem ad kéziratot az orbánistává züllött Librinek?

2023. június 15. 07:06
null
Pilhál György
Magyar Nemzet

„Atyavilág! Most aztán foghatják a fejüket a Librinél. Mi lesz a kiadóval, ha a Péterfy házaspár (Évike mellett a férj, Péterfy Gergely is író – nyilván ő is beint a kiadónak) ezentúl nem ad kéziratot az orbánistává züllött Librinek? (Vagy ahogyan egy munkáslevelező elnevezte: Illibrinek.)

Szó bennszakad, hang fennakad…

Nem volt elég csapás a magyar irodalomnak, hogy Péterfyék már egy ideje Olaszországba menekültek a diktatúra elől? Részlet Péterfy Gergely egyik korábbi interjújából: »Itthon már annyira agresszív a légkör, a gyűlölet úgy terjed itt a levegőben, mint a vírus. Kiszorultam az állami irodalmi támogatásokból is, és eszemben sincs beállni a sorba és ezeknek kuncsorogni. Az emberben felgyűlnek a keserűségek a rendszerrel szemben.« Éva asszonynál is betelt a pohár. Őt az bántotta legjobban, hogy ha kiposztolt valamit a Facebookra, nyomban rácuppantak a trollok, és molesztálták szegényt. »Nemcsak feministaként, polgárjogi aktivistaként, hanem humánusan érző emberként is bánt, ami itt megy. Gyomorforgató orwelli politika ez, nem kell az ujjadat lenyomni a torkodon, hogy hányjál tőlük.«

Péterfyék tehát végeztek a Librivel. Már csak azt nem tudom, akkor most ki itt a kirekesztő?”

Nyitókép: MTVA / Bizományosi: Róka László

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zorroro
2023. június 15. 13:04
A libsi hazaáruló Péterfy házaspárnak (ráadásul olyan felmenőkkel, mint Áprily, Jékely, Jancsó Adrienn...) szerintem nem lesz gondja. De mi lesz az Illibri Kiadó atomtehetségtelen új szerzőivel? Akik csak úgy állami százmilliókon bele akarják magukat vásárolni a halhatatlanságba?
youngboy
2023. június 15. 12:51
Aztán ki a fenét érdeklik a szánalmasan gyenge firkálmányaitok. Az egyikbe véletlenül beleolvastam, de az első oldal után ledobtam.
erossvass
2023. június 15. 10:56
Idővel mindenről lemállik a festék. A végén kiderül, kik a valódi árokásók. Kik a valódi kirekesztők. Csak legyen elég időnk kivárni! Vagy erőnk - nyulakat ugrasztani bokrokból.
Obsitos Technikus
2023. június 15. 10:04
Évikéék adják ki Olaszországban, úgyis oda menekültek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!