Erdélyi magyar fekete lyuk

2023. június 14. 17:05

A romániai tanársztrájkot intő (vagy elrettentő) példának tekintették Magyarországon.

2023. június 14. 17:05
null
Parászka Boróka
Parászka Boróka
hvg.hu

“»Gyáva kormány« – így reagált a mezei magyar kommentelő a hír alá, hogy a román kormány kiegyezett a majdnem egy hónapon át sztrájkoló pedagógusokkal. A romániai tanársztrájkot intő (vagy elrettentő) példának tekintették Magyarországon, pedig ez a bértárgyalás-sorozat, a romániai kormánypártok összezárása, a szakszervezetek kitartó alkudozása messze túlmutat az oktatási rendszer ügyén.

Romániában nagykoalíció működik két éve. Két éve a két, egymással évtizedes háborúban álló nagy párt, a Nemzeti Liberális Párt és a szociáldemokraták kormányoztak összezárva – harmadik partnerük a kis, de stabil koalíciós társ, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség volt. Ezalatt a két év alatt támadta meg Oroszország Ukrajnát, szabadult el az infláció és az energia árak, ezalatt a két év alatt nőtt tízszázalékos pártból majdnem húszszázalékossá az orosz hátszéllel működő román szélsőjobb párt, az AUR.“

Nyitókép: Képernyőfotó

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
blondibarbi
2023. december 05. 17:16
"Erdélyi magyar fekete lyuk" Azaz Parázna Bohócka.
01234567890
2023. június 15. 13:35
Magyarország sajnos nem Románia, mindent le het nyomni az emberek torkán, még nem telt be a pohár.
amca
2023. június 15. 07:26
Miért az jut eszembe ,hegy ezt a senkit is Gétzy Getzy verte ki..
Brandon the great Negro
2023. június 14. 21:44
Pont annyira van Erdélyből képben Magyarországgal mint Bartus az Egyesült Államokból.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!