Kéretik utánanézni a szónak: dezinformáció

2023. június 26. 15:04

Aki ezt a dajkamesét elhiszi olyan formában, ahogyan elétárták, tulajdonképpen bármit elhisz.

2023. június 26. 15:04
null
Szentesi Zöldi László
Facebook

„Kéretik utánanézni a szónak: dezinformáció.

Mert nézzük csak.

Prigozsin úgy ötezer emberrel elindul, hogy felszabadítsa a hazáját. Állítólag 800 kilométert tesznek meg a katonák naponta. Utolsó üzenetük, hogy Putyin már nem Oroszország elnöke, majd pár óra múlva véget ér a pártütés. Miért?

És hol van most Prigozsin? Hogyan és miért került Fehéroroszországba? És miért a legendásan független Lukasenka »közvetít«, pontosan mi az ő szerepe? Hogyan sikerült ilyen gyorsan ilyen remek megegyezést tető alá hoznia?

És miért hagyott hátra Szentpéterváron 48 millió dollárt a Wagner-vezér, amit feltétlenül és gyorsan megtalálnak majd? Hogyan pattan ki néhány órán belül a hír Oroszországból?

Honnan tudjuk, éppen mit javasolt a brit hírszerzés az ukránoknak, valamint hogy az amerikaiak előre tudtak az egészről? Az ilyesmi hogyan derül ki, csak úgy, »magától« pár órán belül?

Mi volt egyáltalán a problémája Prigozsinnak? Harminc év bőséges oligarchai tapasztalatával csak ilyen öngyilkos küldetésre képes?

Aki ezt a dajkamesét elhiszi olyan formában, ahogyan elétárták, tulajdonképpen bármit elhisz.

Kéretik utánanézni a szónak: dezinformáció.

És ennek is: KGB. Ha jobban tetszik, FSZB. Ők remekül leforgatják az ilyen partizánfilmeket. Régen a szakemberek csak megnéztek egy holttestet az NDK-ban, Csehszlovákiában, Magyarországon, egyéb szocialista országokban, és ha tarkón lőtték az illetőt, máris tudták, ki a merénylő. Mert a tarkólövés szakmai védjegy volt.

Most ez is tarkólövés, szovjet minta szerint.

Nagyjából ennyit érdemes megjegyezni erről a sztoriról.”

***

 

Nyitókép: Roman ROMOKHOV / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ghwelimer
2023. június 26. 17:04
az amerikaiak előre tudtak az egészről? Az ilyesmi hogyan derül ki, csak úgy, magátólpár órán a problémája Prigozsinnak? Harminc év bőséges oligarchai tapasztalatával csak ilyen öngyilkos küldetésre képes? --------------- 1. Az Amcsik rakták? Nem! Bullshit az egész. Én raktem előre, de már dubb évje mondem, hisz Prigozsin Balamir! Dehát nem beszélja a magyar nyelv a cikk írója, nem rakta magyar! Hogy Prigozsinnak a bajuja? Hát már ezt is írem sokat, hogy a libernyák diktátor Ermanarich az SS-t magának akartaja, itt Putyin, de a szokás az SS. Prigozsin nem oligarcha, nem volt az sohase, inkább garázdár, SS-es. Az oligarchák a moszkoviták, a libernyákok. 2.Tud? A kúrománytól a hang pejoratívvá vált, így ha können, vagyis inkább mögen: Képes? Ezt a hangot nem rakem. A kép magyarul héphént rakódna, a skep-skeb stumától, stak a kretény-libcsik átírták. Magyarul a fahig az er stumától ered, ez az ernya hang, ez naknév, rokonja az árnynak, és az eronnak(nem rohan): -ernya -ernyesz -ernyeszt Az ernyesz egy akciós forma, annyi ahogy a muskelokat ernyeszni, így mondjuk: Nappa ernyesz Piccolot meredejteni. Ez van rakódni kausatív to-val: ernyeszto, és múltidőnek innen is, ahogy ernyeszta, ahogy a to forma múltidőnek innen is ernyesztota. A hatalom egy libcsi hang, a libcsi álladnak kuntód, nem bírom, sokkal jobb a du stumától a duad, nem duzzad. Ez egy hang rakta indogermán és árja Weltanschauungtól, ahogy ezt az árja-perzsa tav-taviti is rekkja. Ha az ember kann, úgy azt mondja, hogy duad. Ahogy ha mondjuk Vegita mondja Nappának: most te duadsz.Így duada vagy duadva van, duadni können. De ha úgymond wissen, stak úgymond, hisz a wiss az ész, az empíria, nem a ráció, a germanizmus, a magyarizmus: Gondol? Stak a libcsi gondol, gonduja van, gonosz, göndör. Ilyen hang nem van, magyarul a verstehen a rakni, denken a rakandni. Így olyan bullshit hang, hogy ötlet nem van, hanem mány-val(mahnen) van a rakandmány, ahogy a rekkent-től rekkentmány, az úgymond Beweis. 3. Derül? Ilyen hang nem van, nem rakem a der stumától, a ster stuma egy formájától: dered, derjed, dermed, dernya, dernyni, derékni, deréka, deréku, dereng, derengár, derengered... 4. Tapasztal? Nem, hanem tapat, a tap stumától, ahogy tappanto, Tappe, taps, tapos, taper, tapad... Tapatni a baltát szoktuk fejet lékni, tap és tap-atjuk a baltát. De tapasztel is rakta, st kausatívval ls el-al partikelvel.
galancza
2023. június 26. 16:30
László! Egész jó a cikked! Próbálsz Csurka fejével gondolkodni! Őszintén gratulálok! Kötekedés cinizmus nélkül írom: olvasd el a itt a Mandineren George Yeóval készült interjúnak azt a részét amiben a "Mi a titkuk" kérdésre válaszol! Ezt a választ minden Fideszes politikus , újságíró, elemző, gazdasági és kulturális szakember agyába kell hogy vésse! Ha ez megtörténne, akkor biztos nagyarányú lenne az önkormányzatin a Fidesz győzelem és 2026-ban meg lenne a parlamenti Fidesz 3/4.
Gyugyesz
2023. június 26. 16:26
Bevallom én is beégtem. Mert elhittem, hogy Kokó le tudja győzni Chacon-t. Akkor hittem utoljára az Rtl klub-nak.
zolizolizoltan
2023. június 26. 16:22
Ha valaki rá akar keresni Sojgu magánhadseregére, a "patriot pmc" keresőkódot javaslom használni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!