Apák napján sokszor jut eszembe ez a kép

2023. június 18. 14:34

Borzasztó nehéz ma gyereknek lenni.

2023. június 18. 14:34
null
Karácsony Gergely
Karácsony Gergely
Facebook

„Apák napján sokszor jut eszembe ez a kép.

Pár nappal a 2010-es parlamenti választás előtt készült, amikor az utcáról a parlamentbe vittük a zöldpolitikát, hogy a jövő generáció hangját képviseljük a közéletben.

Azóta sok idő eltelt, a fiam már akkora, mint én, biztosan nem tudnám így ölbe kapni.

Minden más szempontból azonban rosszabb a helyzet. Klímaváltozás, ökológiai pusztulás, világjárvány, energiakrízis és háború, míg közben hazánkban itt pöffeszkedik egy politikai rendszer, ami mintha semmit, de tényleg semmit nem venne észre abból, hogy mi, a mai felnőttek vagyunk talán az utolsó generáció, amelyik még érdemben tehetne azért, hogy ne tegyük tönkre a gyerekre hagyott világot.

Borzasztó nehéz ma gyereknek lenni. Hosszú évtizedek óta nem volt ennyi bizonytalanság és szorongás a világban, nem zúdult ennyi információnak tűnő hazug szemfényvesztés és erőszak a gyerekeinkre. A statisztikák világszerte dermesztő képet mutatnak a gyerekek lelki és testi egészségéről. Bőven lenne miért aggódnunk, de legfőképp cselekednünk.

Az apaság talán a legjobb dolog, ami történt velem az életben.

De tudom, szülőnek lenni ma dupla felelősség. Feltétlen szeretettel óvni és nevelni a gyerekeinket, és közösen megállítani a szakadék felé lépdelő világunkat.

Boldog apák napját!”

***

Kezdődik a Pride, Karácsonyék kitették a szivárványos zászlót a Városházára

A főpolgármester szerint „magától értetődő", hogy idén is kitűzik a szivárványos zászlót.

 

Nyitókép: Karácsony Gergely Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
machet
2023. június 19. 15:19
Neked azért megy simán,hülyegyerek.
konfucius
2023. június 19. 10:21
Így van gelej. Nehéz gyereknek lenni, mert ritkán járnak a koszos és büdös bkv járatok, amiken nem megy vagy nincs is klíma, és hajléktalanokba meg drogosokba botlik az ember úton-útfélen. A felmagzott gaztól, pedig, amit te méhlegelőnek próbálsz marketingelni, az allergia-helyzet is ritka szar a városban, amin az állandó dugók által keltett por és kipu gázok sem segítenek. De ezeken felül amúgy az én gyerekemnek nem nehéz gyereknek lenni. Van rendes, szerető, figyelő anyja, apja. Persze szivárványos zászlót nem tűzünk ki sehová, ez is segíti a kölyköt. Bezzeg te, gelej. Te csak ezzel vagy elfoglalva. Meg hogy háborúban állj az oroszokkal Idióta istenbarma.
briganti
2023. június 19. 10:00
ilyen tutyimutyi töketlen tornából felmentett lúdtalpas álértelmiségi léhűtő nyomorultat még nem láttam a magyar politikában. ez az nyomorult minden helyzetben áldozati pózba vágja magát, és nagyobbnál nagyobb hülyeségeket mond. bezzeg mikor gyurcsánynak a táskáját vitted.....akkor volt jó gyereknek lenni... ennyi lehetőség sem volt, mint ami most van, te hazátlan szardarab.
marcon
2023. június 19. 08:40
"Borzasztó nehéz ma gyereknek lenni." Hát, igen, 48 évesen meg pláne... :-) Nekem ennek a magas és vékony kölyöknek a megválasztása, ill. minden egyes nap, amit felnőtteknek való hivatalban tölt, jelenti az igazi politikai pedofíliát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!