Norbi updatel: nem ő, hanem Brüsszel a hibás

2023. május 18. 16:32

Schobert Norbert úgy lett önként zabolázhatatlan Fidesz-hívő, hogy cserébe nem mentették meg a cégét.

2023. május 18. 16:32
null
Tóth Ákos
Tóth Ákos
Jelen

„Furcsa jelensége Schobert Norbert a magyar gazdasági életnek: úgy lett önként zabolázhatatlan Fidesz-hívő, hogy cserébe nem mentették meg a cégét – igaz, ez nem rajta múlott, a maga részéről mindent megtett azért, hogy megmentsék.

A korábban még szocialista politikusokkal is meglehetősen bensőséges viszonyt ápoló »fitneszguru« az elmúlt években váltott életmódot, legalábbis, ami a politikai nézeteit illeti, igaz, avatott szemlélők korábban is fölfigyelhettek ennek jeleire – 2014-ben már föltűnt a Fidesz várójában a parlamenti választások napján. Mégis, ezután is jószerével csak bulvárhírekkel vétette észre magát; illetve a gombamód szaporodó update-üzletekkel, amelyek megnyíltak, üzemeltek egy kicsit, majd jó néhányat hamarosan be is zártak. Mert a vállalkozásnak, ahogy arra a napi.hu korábbi cikke rámutat, nagyon nem alakultak jól az elmúlt évei: tavaly ősszel a Norbi Update boltokat ellátó logisztikai társaság a rendezetlen tartozások miatt megtagadta a szállítást, és hamarosan fel is mondta a szerződést, s ez az év is újabb súlyos veszteségekkel indult: az egykor a nemzetközi terjeszkedést is megcélzó Norbi Update több mint száz üzletének jelentős részét januártól bezárta. Már csak 32 üzlet tart nyitva itthon, négy pedig Szlovákiában. Ezt a vállalkozó a megugró rezsiköltségekkel próbálta magyarázni. A cég utoljára 2019-ben tudott nyereséggel zárni, a legutolsó közzétett üzleti beszámoló szerint 2021-ben az adózás utáni eredmény már több mint 135 millió forint veszteség volt.

Ugyanakkor nem mondható, hogy Schobert Norbert ne tett volna meg mindent: valamikor az utolsó nyereséges év után, 2020 környékén tett közzé videót egy osztrák síparadicsomból, amelynek tanúsága szerint a magyar személyzet egyik tagja arról vallott Norbinak, hogy Orbán Viktorral szeretne még találkozni, mert személyesen szeretné megköszönni neki, hogy ő, mármint a miniszterelnök, a CSOK-kal »kifizette« a háza egyharmadát, és lám, jó az Isten, jót ád, hamarosan érkezik a hétszemélyes Dacia is.”

***

Fotó: Földházi Árpád

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jurajur
2023. május 19. 10:13
Mi újság a 168 Órával? :D
NTLLK
2023. május 19. 05:37
Ha megmenenék, miket írna ez az Ákos? Sapka. Nyuszi.
chief Bromden
2023. május 18. 20:33
Hívő, aztat bárki mondhassa. :D A támogató, az igen.
amca
2023. május 18. 19:37
Szahar-in zabáló Ákos. Mi köze a moscléknak a Zorbához ? Amit Norbi kínált az moschlék. Lennének disznóim ,biztos nem ennék meg. Van kérdés, Bun Cohn ? ja, tudod, a schpatz, meg a lószahar...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!