Zöldeket beszél

2023. május 24. 06:07

Vinne el a metróhuzat, Karigeri!

2023. május 24. 06:07
null
Pilhál György
Magyar Nemzet

„Ha csak csipetnyi stílusérzék szorul Karácsony Gergelybe, metróval megy hétfőn a felújított 3-as vonal Nagyvárad téri állomásnyitó ünnepségére (öt megálló a Deák tértől), de nem szorult. Főpolgármester úr szolgálati autójával – egy környezetszennyező dízel Volkswagennel – vitette magát a ceremóniára. (Ha emlékezetem nem csal, ő javasolta korábban a hivatalosságoknak: »Itt az ideje, hogy kiszálljanak az állami autókból, lélegezzenek nagyot, nézzenek körül…!«) Ráadásul csúnyán elkésett a lakli ember, húsz percen át várakoztatta a kinyakkendőzött egybegyűlteket.

Nagy szerencse, hogy a megnyitó programban ezúttal nem szerepelt metróutazás. Lelki szemeimmel azért elképzelem, ahogyan szaunához »öltözött«, hőmérőkkel és mindenféle vicces táblákkal bohóckodó fiatalok lepik el a szerelvényt a metró azonnali klimatizálását követelve. Valahogy úgy, ahogy 2017-ben egy kánikulai napon Karácsony Gergely szöttyedt párttársai vetkőztek neki egy ilyen amatőr színielőadásnak. Emlékszem, az attrakció végén Karigeri ájtatosan kijelentette: ha ő lesz a városvezető, azonmód véget vet ennek a tarthatatlan állapotnak. Ígéretei azonban csupán a megválasztásáig szóltak… (Egy évvel később csak a helyszín és a hőmérséklet egyezett, vigyorgást és tiltakozó táblákat már nem láttunk. Sőt, az időközben főpolgármesterré lett Karácsony Gergelyt sem. A kétségbeejtő Dorosz Dávid »klímavédelmi« helyettes celebrálta az egyik metróállomás ivókútátadó ünnepségét. Arról hebegett szerencsétlen, hogy momentán ideiglenes ivókutak fogják helyettesíteni a klímaberendezéseket. Ez olcsóbb és zöldebb.)

Vinne el a metróhuzat, Karigeri!”

Nyitókép: Karácsony Gergely Facebook-oldala

***

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
budapesti
2023. május 24. 11:52
A fluke-nak vigyáznia kell a huzattal. Még a biciklisávban is.
Lajoss
2023. május 24. 09:17
Én is visszasírom Pista bácsit..Örök hála neki,aki nem az olcsóbb,vadiúj,légkondis szerelvényeket vette meg,hanem ragaszkodott a drágább szovjet hulladékhoz.
hátakkor
2023. május 24. 07:56
Melegbárt is igért KaliFeli..
franky 78
2023. május 24. 07:54
Mi van Fater? A Nemzetnél kiadták, hogy jövő júniusig rugdosni kell ezt a szerencsétlent? (Nem vagyok érintett, de rettenetesen élvezném, ha pofára esnétek jövőre. :))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!