Lelki táplálékunk

2023. április 29. 09:16

A magát sokra tartó, „művelt Nyugat” már nem partner, útjában van a hit.

2023. április 29. 09:16
null
Pilhál György
Magyar Nemzet

„Alighanem jól érzi magát a magyarok között Ferenc pápa, hiszen a 2019-es csíksomlyói búcsú, majd a tavalyelőtti eucharisztikus világkongresszus után most ismét hozzánk látogatott. Talán mert a magyar ember nemcsak meghallgatja, de be is fogadja az igét… Nem rutinlátogatások ezek (már ha van olyan a szentatya programjában), még csak nem is hittérítés, »beteglátogatás«, inkább afféle megerősítés, örömünnep. (...)

Ha valamikor, akkor most, ezekben a kíméletlen, megzavarodott, véres időkben kellene a krisztusi kapaszkodó. Ám a magát sokra tartó, »művelt Nyugat« már nem partner, útjában van a hit – de az is lehet, hogy egyszerűen csak ráunt, félretolta, kihátrált a kereszténységből. A pénzhitűeknek mindig útjukban áll Jézus. Csak a vak nem látja, hogy a pénz lapul minden emberi gyarlóság mögött. (Vannak európai nagyvárosok, ahol már a köztéri karácsonyfa-állításokról is leszoktak. Mintha útban lenne a fenyő alatta a jászollal, a kisdeddel. Mintha teher lenne. Nyugat-Európa nagyvárosaiban egy ideje már marcona biztonságiak vizsgálják át a templomba belépők táskáját, ruházatát. A megbocsátást hirdető Jézus emlékezete mára biztonsági kockázattá lett.”

Nyitókép: Ferenc pápa a Szent István-bazilikánál (Fotó: Bach Máté/Magyar Nemzet)

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
barkasfarkas
2023. április 30. 12:54
"Csak a vak nem látja, hogy a pénz lapul minden emberi gyarlóság mögött." Ez távolról sem igaz. Aki folyamatos piszkál másokat, meg akarja alázni az embertársait, vagy egyszerűen annyira megkeseredett, hogy örömét leli más szenvedésében, nem a pénzért teszi. És kétségtelenül gyarló.
Csubszi
2023. április 29. 22:01
A hitetlen gyaurokat letiporják majd a muszlimok!
pemete jakab
2023. április 29. 19:12
"A magát sokra tartó, „művelt Nyugat” már nem partner, útjában van a hit." Már megint az az átkozott Nyugat. De akkor miért nem lépünk ki a nyugati szövetségi rendszerekből, NATO, EU? A Fidesz és Viktorka ennyire gyáva lenne? Csak szidni, de cselekedni nem.
Rókakoma1
2023. április 29. 19:12
Pontosabban a kersztény hit. A muzulmán hit az nem. Keresztény templomokat támadnak, gyújtanak fel és mecseteket építenek. Ha elég sok bevándorlót engednek be Európába a helyzet fokozódhat!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!