Novák Katalint csak pár szó választja el az ellene tüntető román szélsőjobb mondandójától

2023. április 16. 07:37

Mosolyogva, egyenes tartással, tökéletes frizurával gyalogolt bele Novák Katalin az ellene tüntető román nacionalisták tömegébe.

2023. április 16. 07:37
null
Parászka Boróka
Parászka Boróka
hvg.hu

„Mosolyogva, egyenes tartással, tökéletes frizurával gyalogolt bele Novák Katalin az ellene tüntető román nacionalisták tömegébe Nagykárolyban. Mint egy olyan úrinő, aki a nemzetek viharában is úrinő, szeme sem rebbent. A biztonságáért felelős emberek látható sietséggel trappoltak utána.

A magyar államfő magánlátogatáson volt a román-magyar határmenti kisvárosban, hogy szobrot avasson Kölcsey Ferencnek, amikor a tiltakozók felbukkantak. Bár a helyi hatóságok jelentős erőkkel biztosították a rendezvényt, mégis kockázatosnak tűnt a mutatvány. A szervezetetten Nagykárolyba buszosztatott román szélsőségesek végig hangoskodtak, provokáltak a szoboravatás teljes ideje alatt. Ki tudja, ki mire ragadtatja magát egy ilyen eseményen? A hely szelleme kísért. Az ukrán-román-magyar hármashatár közelében járunk. Közel a háborús ország, sokan menekültek erre, itt az Oroszország által indított háború szelét a bőrükön érzik az emberek. 1990-ben a szomszédos Szatmárnémetiben a marosvásárhelyi összecsapásokhoz hasonló tömegverekedés volt. S bár eltelt harminc év, az emlékek koptak, a veszélyérzet megmaradt, a mostani válság sok mindent előhív.”

 

***

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
akiaki
2023. április 18. 00:16
gyula néni! ezt nem kellene!
HZ72
2023. április 17. 13:27
Undorító kommunista fasiszta sátánista hazaáruló féreg vagy. Takarodj innen a mocskos gyurcsánydobrevvel együtt.
borhwerk
2023. április 17. 10:35
Sajnos van belölük több is itt erdélyben, Köztársasági elnökünket méltató, aki románabb akar lenni a románnál!
Hazafi Teddymackó
2023. április 17. 09:58
Sok szándékosan ostoba és gonosz balfék minden ok nélkül szidalmazza ezt a Köztársasági elnökünket (a magyar nemzet egységének reprezentánsát) cikkjében méltató személyt, vélhetően mert oda van írva fent, hogy a hvg-ből szemlézték? Hát ez nagyobb baj, mint a román szélsőségesek! Hiszen ők itt vannak a határon belül, és igényt tartanak még a komment szekcióra is! Fujj Teufel! Jobbról szóltam, ördögimádó szarevők!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!