Térségi társadalompolitika-alapú gazdaság. Jobb, ha ismerkedünk ezzel

2023. április 17. 18:44

A kormány kínált lehetőségeket ahhoz, hogy a tanulás és a munka révén felzárkózzanak az alsóbb társadalmi csoportok.

2023. április 17. 18:44
null
Forgács István
Forgács István
Facebook

„Tetszik vagy sem, de igenis el kell azon gondolkodni, hogy egyes térségekben (egyértelműen meghatározható járásokban) vajon hogyan is kellene akkor a társadalompolitika-alapú gazdaságot összerakni és mihamarabb elindítani.

Aki ismer, tudja, hogy mindig is a gazdasagi alapú társadalmi felzárkózást hirdettem, és ez most sincs másképp.

És azért is hihettem benne mindvégig – és hiszek benne a jövőben is – mert a kormány valóban kínált lehetőségeket ahhoz, hogy a tanulás és a munka révén felzárkózzanak az alsóbb társadalmi csoportok.

De a lehetőségekkel élni is tudni kell. Sokan tudtak is. De még mindig rengetegen vannak azok, akik nem értik meg, hogy ezekben a pillanatokban is – ahogyan az elmúlt 13 évben is – elsősorban rajtuk múlva dől el a sorsuk.

Én már hetek óta hallom a saját szakmai köreimben, hogy lesznek beruházók, akik majd külfödről maguk hozzák a technológia és a befektetett tőke mellé a munkavállalókat is.

És ha így lesz, akkor sokadszorra érezhetik úgy azok a hátrányos helyzetűek, akik ellazsálták az elmúlt éveket, hogy megint kimaradnak.

Térségi társadalompolitika-alapú gazdaság. Jobb, ha ismerkedünk ezzel.”

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
még fokozza
2023. április 17. 21:55
Majd kaptok krumplit és szavaztok ahogy kell. Lesz közmunka is minden cigánynak még ha olyan buta is mint a föld.
kunfia
2023. április 17. 19:46
Kedves gyerekek, most a meléknevek fokozásáról tanulunk: Például: korrupt, korruptabb, legkorruptabb, Orbán...
bakafánt
2023. április 17. 19:26
Forgács nem buta ember,respektálom is(időnként).Amit neki is tudomásul kell(ene) vennie:nem lehet a végtelenségig játszani a "felzárkózósdit".A dolgozó,többségi társadalomnak tele a töke a folyamatos,soha véget nem érő cigánytámogatásokkal.Évtizedek óta az ország erőforrásait költjük rá.És ennek a pénznek sok más helye is lehetne...Ennek véget kell vetni,nem lehet erre berendezkedni a cigányoknak(sem)!
Nannyó
2023. április 17. 19:25
Bizony bizony... ha a cigányság nem kapja össze magát, a külföldi beruházók hozzák a külföldi melósokat is. Én konkrétan thai vendégmunkásokról hallottam, de lehet, hogy csak pletyka... báááár, mint tudjuk, nem zörög a haraszt...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!