Feminizmus vagy infantilizmus

2023. március 09. 06:20

Dacára a háborús időknek, vidám hetek előzték meg az idei nemzetközi nőnapot világszerte.

2023. március 09. 06:20
null
Parászka Boróka
Parászka Boróka
hvg.hu

„Dacára a háborús időknek, vidám hetek előzték meg az idei nemzetközi nőnapot világszerte. Németországban az keltett derültséget, hogy a zöldpárti Annalena Baerbock külügyminiszter 80 oldalas programot tett közzé a »feminista külpolitikáról«. Mivel sok évtizednyi feminista aktivizmus, kutatás, érdekvédelem, művészet után még Németországban is viszketegséget okoz maga a szó is, Annalena Baerbock viccek és támadások célpontja lett. A bonsai-Trumpként emlegetett bajor miniszterelnök, a keresztényszociális Markus Söder szerint például »érthetetlen«, amiről Baerbock beszél. Mások szerint üres szólamokkal kívánja eladni magát.

Pedig a »genderérzékeny, feminista külpolitika« (amelyet messze nem Annalena Baerbock talált ki, ő csupán felmelegíti most) nem állít mást, mint hogy a nők kiszolgáltatottsága dominóelv alapján működik. Azokban a társadalmakban, ahol válság alakul ki, meggyengül vagy ki sem épül a szociális védelem. Először és legnagyobb mértékben a nők jogai sérülnek, a nők (és a gondozásukban lévő gyerekek) válnak kiszolgáltatottakká. Ezáltal pedig az egész társadalom.”

***

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Charlie5
2023. március 09. 16:49
Ez parázna Boróka, a medvék még ráfanyalodnak?
Lmcwelt
2023. március 09. 15:52
Nálad az infantilis feminizmus bejött. Nálam nem!
Volo
2023. március 09. 15:00
Téged nem érint ez az egész, te nem vagy nő, csak valami genderselejt!
ThuleanPerspective
2023. március 09. 13:42
Pont kettészarom a nőnapot és az okádék finn meg német ribancokat, akik a zsidónak eladják magukat és az országukat 500 Ft -ér.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!