Álviták és rémmesék szlávokról, genderről, tankokról

2023. március 02. 14:21

Ukrajnában olyanok küzdenek, akiknek jelent valamit a törvény szava, a legalitás és transzparencia, és olyanok, akiknek nem.

2023. március 02. 14:21
null
Parászka Boróka
Parászka Boróka
HVG

„Ukrajnában nem szlávok küzdenek szlávok ellen, hanem olyanok, akik számára jelent valamit a törvény szava, a legalitás és transzparencia, és olyanok, akiknek mindez nem jelent semmit. Ezt Orbán Viktor nem fogja kimondani, mert akkor hipp-hopp az önbeismerés és önfeljelentés kínos helyzetébe kerülne. Mindeközben elszámolásra és elszámoltatásra képes nemzetközi közösség a fasorban sincs. 

»Két szláv nép háborúja« – delirálta Orbán Viktor a több mint egy éve zajló háború kapcsán. Üzente ezt a friss vármegyésítés vidékéről, ahol

a kormányzati szintre emelt irredentizmust adminisztrációs és közigazgatási reformnak álcázzák,

ahol a »magyar érdekre« való hivatkozás nem fogy ki a folyton habzó politikusszájból. Rengeteg minden volt ebben a mondatban: nemzetközi felelősséghárítás, a háború okainak meghamisítása, az évtizedek óta fűtött nacionalizmus új, militáns szintre emelése. Alig rejtett történelmi allúziók is voltak. Voltak még korszakok, amikor az volt a kérdés: mit tesznek, mit nem tesznek az árja népek a nem árjákkal, mennyire árják, és mire képesek a »szláv népek«. (Kevésbé árják és sok mindenre képesek – volt a történelmi válasz.)

Nagyjából ide kanyarodtunk vissza, amikor ez a származási hivatkozás érv lehet egy ország diplomáciájának, kül- és belpolitikájának alakításában.

Orbán Viktor részéről ez a kanyar nem új, nem meglepő, de mindig sokkoló.

Sok más hagymázas dolgot is mondott az utóbbi napokban a magyar miniszterelnök. Például nem átallotta azt nyilatkozni, hogy »Európa legszigorúbb gyerekvédelmi törvénye« készül Magyarországon. Az országban, ahol kormányzati döntéssel és utasítással bontják le az oktatási rendszert, alázzák meg a pedagógustársadalmat, támogatják a családon belüli erőszakot, intézményes szinten legitimizálják és ösztönzik a gyermekszegénységet, a szegregációt, az iskolaelhagyást, a funkcionális analfabetizmust – abban az országban ígérnek szigorú gyermekvédelmet.”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Infidel
2023. március 05. 19:29
Nem értem a Mandinert, miért kell állandóan ide szarni ennek a főemlősnek a kérődzését.
NTLLK
2023. március 04. 13:34
"Ukrajnában olyanok küzdenek, akiknek jelent valamit a törvény szava, a legalitás és transzparencia, és olyanok, akiknek nem." Csak azt nem lehet tudni, hogy melyik, melyik?
NullaSalus
2023. március 04. 01:44
"Ukrajnában olyanok küzdenek, akiknek jelent valamit a törvény szava" Parászka Boróka mikor mutatkozott be a standup comedy terén?
5m007h 0p3ra70r
2023. március 03. 09:57
Elolvasni is kár az egészet. Csak egy komplikált túlhordott 'óbánozás'. Annak is egy kifejezetten szar verziója.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!