Parászka Boróka és a HVG a 40 ezer halálos áldozatot követelő törökországi földrengésekről: Orbán!

2023. február 18. 13:29

Az újságíró azzal élcelődik, hogy Orbán Viktor korábban Törökországot követendő sztárországnak nevezte.

2023. február 18. 13:29
null

Szűk két hét kellett ahhoz Parászka Borókának és a HVG-nek, hogy a földrengés után párhuzamot vonva tudjanak orbánozni egyet. A cikk azzal indít, hogy Recep Tayyip Erdogan „negyedszázad alatt lassan, fokozatosan, később szégyentelen gyorsasággal, gátlástalansággal őrölt fel minden társadalmi alrendszert”.

– jelentette ki Parászka, majd azzal folytatta, hogy Orbán Viktor kilenc évvel ezelőtt Oroszországot és Törökországot sikeres, követendő sztárországnak nevezte.

Parászka Boróka attól fél, hogy sosem tudjuk majd meg, pontosan hányan haltak bele a földrengésbe, ezt pedig azzal támasztotta alá, hogy 

A cikk után részletezi, hogy „a polgárháborús Szíria és az egyre szigorúbb, erőszakosabb önkényuralmi rendszert szisztematikusan kiépítő Erdogan-rezsim maga tette működésképtelenné ezeket az államokat”.

Parászka azon az állásponton van, hogy Törökország a nemzetközi rendszertől izolálta magát – attól a nemzetközi rendszertől, amelytől most a segítséget várná.

 

***

Nyitókép: Esref Musa / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hegel
2023. február 18. 22:56
60-70 években szegény volt törökország is, föleg a textiliparból volt bevétele ahogy nekünk is, de 70 évekbe odajárt a magyar is aranyékszerért és irhabundáért mert itthon megfizethetetlen volt. Nem kéne egy országot a természeti vagy netán az usa haarp katasztrófa után megszólni! Föleg nem egy tökalsónak!
amca
2023. február 18. 16:18
Balfax mandi. Látom ti is felültetek a hébér vonatra. A moneyért az anyánkat is ... mennyi ?? Was :: Sto ?? Skolko :l
Box Hill
2023. február 18. 15:59
Törökországot is megpróbálták körülmetéléssel megtrianonozni, de ők nem hagyták magukat. Ennyiben követendők. Másfelől viszont megholokausztoztak bennünket lakosságunk kétharmadának eltüntetésével a dúlásuk alatt.
Török Péter
2023. február 18. 15:35
Kedves Boróka irásod az utóbbi idők legnagyobb gerinctelensége egy természeti kataszztróffát ilyesmire használni ,vagy van az a guruló dollár.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!