Olvasom már megint, mint annyiszor, hogy a Nyugat mit összerabolt szerte a világon

2023. február 21. 20:01

Vége lett az afrikai filozófusoknak, bevezették a vasutat, nem lehetett már jóízű emberhúst se kapni, gyereket áldozni.

2023. február 21. 20:01
null
Martin Ethelwolf
Martin Ethelwolf
Facebook

„Olvasom már megint, mint annyiszor, hogy a nyugat mit összerabolt szerte a világon. Felelős minden bajért.

Így igaz. A gyarmatosítás előtt virágzó kultúrák és igazságos társadalmak épültek szerte a földgolyón. Ismeretlen volt a rabszolgaság, alig voltak háborúk, sose volt népirtás, senki nem hallott a nők alárendeltségéről, származás alapján való megkülönböztetésről. Nem volt kizsákmányolás, mégis volt jólét. Virágzott a filozófia és a tudomány.

Aztán jöttek az európaiak, és minden elromlott. Vége lett az afrikai filozófusoknak, bevezették a vasutat, nem lehetett már jóízű emberhúst se kapni, gyereket áldozni se az Andok csúcsain, betiltották az özvegyégetést Indiában, és elvitték mindenhonnan a kincseket a múzeumaikba, pedig mennyi béke Nobel díjas Dzsingisz kán vigyázott volna azokra.

Aztán a wokenak bilibe lógott a keze.”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
flesh ripper
2023. február 22. 17:48
Ennyire azért nem kétbites a valóság. A történelem nem kretének logikája szerint alakul, az európai jótét lelkek pedig, nem tiszta jószándékból és keresztény felebaráti szeretetből mentek oda...pl. a kelet-Indiai Társaság igaz történetét, a belga gyarmattartók afrikai genocídiumainak hiteles leírásait stb. olvasgatva. Az ember mohó, bestiális, vérszomjas ragadozó volt s kereszténység, civilizáció ide-oda, az is maradt. Lsd. az USA, II. Világháború utáni imperialista gaztetteit, agresszív rablóhadjáratait, puccsok, korrumpálás, lerablás, terror, szőnyegbombázás, napalm, bábkormányok..., egészen a mai ukrajnai diverzióig. meg a többi nagyhatalom. Semmit sem tanultak...
fabulon a bőre őre
2023. február 22. 15:23
Kik adták el a négereket a rabszolgakereskedőknek? A "királyuk". Vagy a szomszéd nép "királya". Kik voltak a rabszolgakereskedők? Hollandok meg a Yew Port-on kikötők. Ezután jött a rabszolgatartás. Igaza van a woke-nak. Vissza kellett volna küldeni kétszeres árat fizetve. Igaz, hogy valószínűleg haleledelként végezték volna.
Linne
2023. február 22. 14:54
Szegény Lumumba-leszármazók, hogy is érthetnék a belga imperialisták felsőbbrendűségét!
kukasmacska
2023. február 22. 10:37
Ott vannak a Szentinel szigeteki "vademberek" , akik nem kíváncsiak a többi népre. Szerencsére India az élni és élni hagyni elvet követi és békén hagyja őket. Persze van néha olyan hülye, aki mindenáron kapcsolatot akar és meg akarja őket 'menteni'. És ez így is van jól.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!