Orbán rendszere a politikai stricik és örömlányok világát teremtette meg

2023. január 07. 12:35

Orbán azért hozza lehetetlen helyzetbe az embereket, hogy ő lehessen a megmentő.

2023. január 07. 12:35
null
Gyurcsány Ferenc
Gyurcsány Ferenc
Facebook

„Orbán rendszere is pénzzel korrumpál, mi több, a mi pénzünkkel, de a filmmel ellentétben a kiszolgáltatottságot is maga teremti meg. Sokszor éppen azért hozza lehetetlen helyzetbe az embereket, intézményeket, városokat, hogy majd ő jelenhessen meg megmentőként, kénye és kedve szerint gyakorolva kegyet és kérni ellenszolgáltatást. Ezzel a gyakorlattal politikai kerítők, stricik és örömlányok világát teremtették meg. (...)

A napokban jött a hivatalos döntés az egyes önkormányzatoknak adott támogatások mértékéről. Volt aki megmagyarázhatatlanul sokat kapott. Volt, aki annyit, amennyi nagyjából járt neki, volt aki kevesebbet, volt aki semmit. Nem könnyű ítélkezni, állást foglalni abban, hogy mi a helyes magatartás, reakció a kegyúri módon megítélt támogatásokkal kapcsolatban. Az nem kérdés, hogy a kormányzati döntés minden átlátható, ellenőrizhető, számonkérhető elvet, eljárást nélkülözött. De az igen, hogy szabad-e ilyen eljárás keretei között bármennyi pénzt elfogadni. A pénzre szükség van, mondhatják a kizsigerelt önkormányzatok, persze Júdásnak is meg kellett élnie, vethetik oda azok, akik nem bocsátkoznak minden feltétel nélküli alkuba.Kinek van igaza?

Lehet-e, szabad-e Orbán  rendszerével különalkut kötni? A lakosság érdekeire hivatkozva mit és mennyiért lehet eladni az Orbán rendszerrel szembeni erkölcsi megfontolásokból? Indokolt-e felvetni, hogy ha ilyen az eljárás, és egyes kerületeket vitatható módon kizárnak a támogatásból, akkor a többinek szolidárisnak kellene-e lenniük? Megjegyzést érdemel-e a támogatást elnyerők esetleges kajánkodása, az abból kiszorították felett?

Mi mennyi? Mi a tisztességes ellenzéki magatartás? Mi van, ha nemcsak az ajánlat tisztességtelen, hanem annak elfogadása is? És akkor mit jelent, hogy valaki a rendszer ellenzéke? Értem én: Antall József is múzeumigazgató volt Kádár rendszerében, ahogy ő mondta: alámerült. Az alámerülés azonban nem cinkosság, nem aktív együttműködés. Tisztességtelen ajánlatot elfogadni tisztességtelenség.”

Fotó: Instagram/Gyurcsány Ferenc

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 130 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NTLLK
2023. január 11. 22:13
"Orbán azért hozza lehetetlen helyzetbe az embereket, hogy ő lehessen a megmentő." Magácska is lehetett volna megmentő, hiszen sikerült lehetetlen helyzetbe hozni az embereket, azzal nem volt probléma. No de hol maradt a megmentés, muki?
akiaki
2023. január 08. 21:24
ittas maki, te az örmlány vagy az örömfiú vagy? vagy egy egyszerű bunkó!
amca
2023. január 08. 20:24
Börtöntöltelék. Na jó ,csak látogató. Nem zavar .,hogy a nemzet idiótája vagy? Igyál marha,de otthon.
Gyzoltan
2023. január 08. 18:51
Ejnye Ferike! Miből nyerted a bátorságodat, hogy te, pont te, leírtad a "politikai strici" kifejezést?! -bár vélem, ezzel téged nem lehet gyanúba keverni, te e "politikai strici" színt alatt, nem belátható mélységben vegetálsz, rosszindulatú, mérgező politikai halottként... -bár szereped fontos; stabilizálod Orbán uralmát...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!