Nem szoktam negatívan nyilatkozni a Kétfarkúakról, sőt

2022. július 16. 13:01

Az elmúlt féléves tevékenységük után ez többé nem fog előfordulni.

2022. július 16. 13:01
null
Tibi atya
Facebook

„Nem szoktam negatívan nyilatkozni a Kétfarkúakról, sőt, 2018-ban szavazójuk is voltam. Az elmúlt féléves tevékenységük után ez többé nem fog előfordulni. Tekintsük át, mi történt!

2018-ban a kétharmad kihirdetését követően Kovács Gergő – számomra nagyon szimpatikusan – így nyilatkozott egy sörrel a kezében:

»mi az úristenért léptetnénk vissza a jelöltjeinket?! A demokrácia az egy olyan dolog, ahol vannak pártok, akik elvesznek egymástól szavazatokat. Ha valakinek itt vissza kell lépnie, az a... Gulyás Márton lépjen vissza a politikától és a... Márki-Zay Péter lépjen vissza a politikától és ne csinálja azt, hogy a kicsit is jobb szándékú, jobb indulatú, normálisabb pártoktól a negyednáci* jobbikra és a félhalott MSzP-re és DK-ra,** Gyurcsányra tolja a szavazatokat.«

Forrás: az akkori nyilatkozata vágatlanul

2022-ben ennek az ellentétét csinálták, kettő nappal a választások előtt arra kezdték el buzdítani a szavazóikat, hogy egyéniben a Gyurcsány-koalícióra szavazzanak. Az eredmény ismert.

Forrás: a MKKP hivatalos oldala

Ez nem csak azért volt elfogadhatatlan, mert a szavazóik – köztük jómagam is – azért tettek rájuk addig is voksot, mert egyik gazemberekből álló tömböt sem óhajtották támogatni a szavazatukkal.

Hanem azért is, mert ez már akkor is olyan hazárdjáték volt, aminek nagyon rosszak voltak az esélyei (ismétlem, kettő nappal jártunk a választások előtt). Az MKKP billegett. Ha bejut ennek ellenére is, semmi probléma, ha viszont nem (és egy billegő pártnak erre nagyobb az esélye, ha maga szólítja fel a választóit, hogy ne a jelöltjeikre szavazzanak), akkor a mandátumaik a győzteskompenzáció elvén a Fidesznél landolnak.”

Fotó: Mandiner/Mátrai Dávid

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hunpettel
2022. július 22. 04:03
Nekem meg nagy a farkam. Alapítsak pártot? Mi legyen a neve?
Vakfolt
2022. július 18. 06:40
"mert egyik gazemberekből álló tömböt sem óhajtották támogatni a szavazatukkal" Lehet eltartott kisujjal játszani az idealista jóembert, de azt tudd, hogy végeredményben, akármit is gondolsz erről, a komcsikat szolgálod vele.
cutcopy
2022. július 17. 16:28
"egyik gazemberekből álló tömböt sem óhajtották támogatni a szavazatukkal" Dehogynem, önmagukat mindenképp..
csulak
2022. július 17. 14:47
aki idiota baloldalra szavazz !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!