Az új Sargentini elkészítette a jelentését: Magyarország megint rosszabb hely lett

2022. július 05. 09:16

Három hónappal a negyedik kétharmados győzelem után Brüsszel nagyon aggódik.

2022. július 05. 09:16
null
Rőfös Géza
Kontra

„Magyarország megint kicsit rosszabb hely lett.

Legalábbis ezt állapította meg a hírhedt Sargentini-jelentés 2022-es kiadása, mely rövidesen az Európai Parlament elé kerül szavazásra. Idézzük: »Fennáll a veszélye annak, hogy Magyarország súlyosan megsérti az Unió alapját képező értékeket.«

Az EP az elsöprő, negyedik kétharmados győzelmet követően is jónak látja leckéztetni a magyarokat demokráciából, méghozzá a szokásos »amíg nem úgy táncolsz, ahogy én fütyülök, nem adom oda a neked járó pénzt« taktikával. A Népszava összefoglalója megállapítja, hogy a magyar kormány és parlament felháborító módon merészel élni a választópolgárok által adott felhatalmazással, törvényeket hoz és hajt végre, köztük olyanokat is, amelyek nem felelnek meg a legújabb brüsszeli divatnak.

Van abban valami egyszerre bicskanyitogatóan dühítő és kacagtatóan ironikus, hogy az Európai Unió milyen elegáns nagyvonalúsággal csomagolja a tagállamaival szemben vívott, ideológiai alapú csendőrháborúját szakértői vizsgálatokba. Ha nem is túl ízléses, de annál érthetőbb megoldás az érdekérvényesítésre egy közösségben morálisan megbélyegezni – és ezáltal izolálni – azokat, akik különvéleményt fogalmaznak meg.

Mivel a kisebbségi álláspontok képviselete során kincset érnek a szövetségesek (hagyományosan a V4-es országoktól számíthatunk támogatásra) a vádak és vizsgálatok elszigetelés céljából is hasznosak. Nehezebb olyanok mellé állni, akiket hírbe hoztak még akkor is, ha egyetértünk velük.

A magyar álláspont már számos ügyben verte ki a biztosítékot az uniós elitnél, legyen szó akár a gyermekvédelmi törvényről, a bevándorlásról, médiatörvényről stb… Nem meglepő, hogy hazánkkal szemben megannyi eljárás és vizsgálat indult, melyek után csóválhatták a fejüket az európai elit tagjai.

Ezek a jelentések és vizsgálatok menetrend szerint szállítják a közhelyes, sommás megállapításokat: Magyarországon köztudottan kiegyensúlyozatlan a média, nem működnek a fékek és ellensúlyok, mindent átitat a korrupció, és a rendőrök ólmozott gumibotokkal verik a melegeket ablaktalan pincék mélyén. Ezt nevezzük jogállamisági kritikának, amelyre hivatkozva vissza lehet tartani olyan pénzeket is, melyek egyébként a tagállamoknak mindenféle feltétel nélkül járnának, el lehet indítani mindenféle hivatalos csicskítást is.”

Fotó: ATTILA KISBENEDEK / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lanter
2022. július 05. 18:36
Jó szar egy hely lett ez a m.o.:)))) gyere el Budapestre és az lmbtqxyz jegyében úgy seggbe tetovállak hogy leesik a szemüveg arról a kibaszott retek libsi nyomorult fejedről:))) a szábda adták s faszt az elődeid amit muszály okádnod,hogy anyád szült volna sünt helyetted brüsszeli kibaszott kurva ...
pipa89
2022. július 05. 13:15
"Fennáll a veszélye annak, hogy Magyarország súlyosan megsérti az Unió alapját képező értékeket." A veszélye mindig mindennek fennáll. Annak is, hogy az amerikai fekete lyuk beszippantja Brüsszelt. Ja, ez nem valószínű, hanem kijelentő módban: beszippantotta. Realitás. Nekünk, magyaroknak nem kell a sötétség! Mi ragaszkodunk Mária fényéhez, Mária országához! Ez a méreg, nem a cián, ugye? Szűköljetek, szűköljetek, előbb-utóbb csak előáll a pofájával az, aki a szerencsétlen demens Biden mögé bújva osztja a sötét lapokat Európa népeinek!
Pitypangocska
2022. július 05. 12:33
A brüsszeli idióták azt mondanak, amit akarnak. Én itt, Magyarországon akarok élni, én itt jól és biztonságban érzem magam, és nyugodtan hajtom a fejem a párnámra, amíg Orbán Viktor a miniszterelnökünk. Óvja Őt és a magyarokat a Jóisten!
csulak
2022. július 05. 12:21
hazudnak reggel , delben este, ez az EU
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!