Antónia, a tekintetes

2022. június 29. 20:50

Amit itt Orbánra gondolva poénkodtok, az valójában a lemészárolt, elüldözött, kiszorított magyar nemesi családok feletti gúnyolódás.

2022. június 29. 20:50
null
Szentesi Zöldi László
Magyar Nemzet

„Azt csak halkan jegyzem meg, hogy tekintetes asszonynak jobbára a parasztok nevezték a náluk tanultabb személyeket. Mondjuk, a kocsislegény az ügyvéd feleségét. Ezt most hadd ne kommentáljam, jó?

Miközben ebben az országban sok családban létezik nemesi örökség, fogalmam sincs, hogy Erős Antóniát, aki Szigetváron született Erős Antal tehergépkocsi-vezető és Rab Borbála óvónő gyermekeként, szerencsés-e tekintetes asszonynak nevezni.

Szerintem maradjunk az Antóniánál. Egyrészt, mert jogosnak látszik, másrészt, mert belterjesen demokratikus, harmadrészt pedig azért, mert olyan RTL Klubos. Antónia dolgozó nő. Nem tekintetes.

Amit itt Orbánra gondolva poénkodtok, az valójában a lemészárolt, elüldözött, kiszorított magyar nemesi családok feletti gúnyolódás. Nem vicces: gyalázat. Hajszálpontosan olyan modortalanság, mintha valakit a származása, vallása, bőrszíne miatt cinkelnétek.

Szeretettel üdvözöllek, István!”

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 130 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2022. július 01. 14:37
Ez azok akik a múltat általában végkép el akarják törölni. Aztán azokat is, akik ezzel nem értenek egyet, majd azokat akik erre még emlékeznek.
5m007h 0p3ra70r
2022. június 30. 23:07
A vásárcsarnok és város szavakat azonnali hatállyal kéretik használaton kívül helyezni. Ellenükben a "kiskereskedelmi műtárgy" és a "várnélküli település" kifejezések használata indokolt. A vasárnap kifejezés helyettesítésére a "munkaszüneti nap amikor mégsincs vásár" szóösszetétel bevezetése megfontolásra javasolt.
19540321
2022. június 30. 19:23
Aki érti a humort az mindent tud, aki nem érti az mindenre képes!
Lajoss
2022. június 30. 17:56
Hogyne,Laci,élénk a neres fantáziád.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!