Elszorult szívvel olvasom, ahogy a 2/3-ad után ismerőseim kérdezik, hogy ki ismer embert külföldön

2022. április 04. 19:58

Ma egy ukrán menekülteknek segítettem, így nem értem rá, de ígérem segítek elmenekülni!

2022. április 04. 19:58
null
Jászberényi Sándor
Facebook

„Elszorult szívvel olvasom, hogy a 2/3-os kormánygyőzelem után hány ismerősöm teszi fel a kérdést a közösségi médiában, hogy ki ismer embereket külföldön, akik segítenének újrakezdeni, mert nem bírják tovább elviselni, ami itt zajlik.

Mivel több országban is több embert ismerek, kötelességem lett volna segíteni, de sajnos ma nem értem rá.

Az történt, hogy ma beköltöztettem a 42 éves koromban elsőnek vásárolt garzonlakásomba egy ukrán építészmérnöknőt és kiskorú gyerekeit (egy barátom családját). A folyamatos rakétázások és az orosz terror elől menekültek Magyarországra. Mindenüket, amilyük van egy fordulóban sikerült felvinni a kocsiból. Kicsit szégyelltem magam, mert még én sem vettem át igazán a lakást, lakható, de nem az igazi. (20 évig fizetem mire az enyém lesz.)

Ezzel voltam ma elfoglalva, de ígérem, hogy mihelyst kifújom magam mindenkinek segítek elmenekülni a Latte Machiatók, gluténmentes péksütemények, mandulás rozéfröccsök és a kézműves elnyomás elől, valahová, túl a Jászai Mari téren. Nehéz lesz, de ne féljetek.”

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 199 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2022. április 05. 23:34
Miért érzem úgy, hogyha holnap a Mátrix keresne önként befekvő embereket energiatermelésre, cserébe egy olyan Magyarországon élhetnek, ahol MZP a miniszterelnök és minden nap el lehet menni az Orbán család kivégzésére, akkor lennének jelentkezők?
Csakamagyar
2022. április 05. 21:44
Elkéstetek. Feri apátok 16 éve már szólt h. akinek nem tetszik el lehet menni. Mire vártatok? Adná Isten h. az utolsó libsi lenin fiú után kellene leengedni a határsorompót.
Krupp Skya
2022. április 05. 21:30
amilyen, amije
Readar
2022. április 05. 18:50
"Mindenüket, amilyük van..." ... ... egy fordulóban sikerült felvinni a kocsiból. Kicsit szégyelltem magam, mert még én sem vettem át igazán a lakást, lakható, de nem az igazi. (20 évig fizetem mire az enyém lesz.)" ... Írogató pajtás, hány év kell a helyesírás elsajátításához? Nem csoda. Én árvaként vettem saját lakást, egy összegben fizettem ki, 30 évesen. 18 albérlet után.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!