Rohadtul elég volt az NNK adatvisszaéléséből!

2022. január 09. 20:21

Egyszerűen vérlázító, ahogy pökhendien eltolják maguktól a kérdést.

2022. január 09. 20:21
null
Ujhelyi István
Ujhelyi István
Facebook

„Nem fogom most már szépíteni a dolgot: rohadtul elegem van a kormány és kapcsolódó intézményeinek tudatos hazugságaiból, kekeckedéseiből és sunyiskodásából a járványkezelés közérdekű adatai kapcsán. Egyszerűen vérlázító, ahogy pökhendien eltolják maguktól a kérdést, a másikra mutogatnak vagy épp csak bicskanyitogató stílusban leráznak. Az elmúlt hónapokban minden lehetséges utat bejárva, a jogszabályi kiskapuk adta kormányzati időhúzásokat türelmesen kivárva próbáltam meg hozzáférni azokhoz a kiemelten közérdekű adatokhoz, amelyek a covid-betegek és elhunytak átoltottságáról szólnak.

A kormány bizonyos intézményei és annak vezetői konkrétan hazudnak az ügyben, ez pedig most már nem maradhat következmények nélkül. Első lépésként a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (NAIH) fordulok a mai napon, de kész vagyok minden további lépést is megtenni az adatok megismerése és az azokat tudatosan eltitkoló illetékesek legszigorúbb felelősségre vonása érdekében.

Aki követi a munkámat, pontosan tudja, hogy hónapok óta küzdök a kormányzat különböző szintjeivel a covid-betegek oltottsági adatainak megismeréséért. Ezek az adatok egyértelműen kiemelten közérdekű adatok, amelyek nyilvánosságra hozatala ráadásul érdemben növelné az oltottsági kedvet – ami az átoltottsági rangsorban egyre hátrébb csúszó Magyarország esetében jelentős eredmény lenne.

Fontos tény, hogy az adatok minden ellentétes állítással szemben a Fidesz-kormány rendelkezésére állnak; tavaly áprilisban épp maga a kormányzat hozott nyilvánosságra egy ilyen adatsort, amellyel az akkor használatban lévő vakcinák hatékonyságát akarta bizonyítani a lakosság felé. Éppen ezért érthetetlen – és nyilvánvalóan csak valami sötét politikai számítással indokolható –, hogy most miért titkolják tudatosan ugyanezt az adatsort.”

Nyitókép: ATV képernyőkép

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lanter
2022. január 16. 13:55
Verjed már anyába újhülye,képviseld anyádat te zombi...
Dicsértessék
2022. január 11. 11:38
Nekik meg az időrabló adatigényléseknől van elegük, amiknek egyetlen célja, hogy a megszerzett adatokkal visszaélve hazugságokat terjesszenek.
sztd
2022. január 10. 20:14
Neked, mint EP képviselőnek van ehhez közöd? Fordulj az EU intézményeihez!
Vakfolt
2022. január 10. 14:44
"Aki követi a munkámat, pontosan tudja, hogy hónapok óta küzdök a kormányzat különböző szintjeivel a covid-betegek oltottsági adatainak megismeréséért." Követi a "munkádat" a rohadás, a faszomat sem érdekli, hogy mivel töltöd az idődet, a covid-betegek oltottsági adatai meg összességében egy szám, 100 betegből X volt oltott, X oltottból Y meghalt, 100-X oltatlanból meghalt Z. Megtippelem, Y és Z arányából, illetve amennyiben abból nem lehet, bármely két vagy több tetszőleges értékből szeretnéd valahogy kideriválni, hogy a kormány tehet mindenről. Te már akkor elbasztad, mikor az eu teszefasza tökölődését védted, gyakorlatilag teljesen mindegy, hogy miről mit gondolsz, remélem a következő ep választáson már nem kapsz esélyt kijutni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!