Fertő tó: most nyertünk, de még nincs vége

2021. december 12. 14:33

Időt nyert a Fertő tó a kormányváltásig, visszavonták a tendert a tó körbebetonozására.

2021. december 12. 14:33
null
Donáth Anna
Facebook

„Fertő tó: most nyertünk, de még nincs vége

Időt nyert a Fertő tó a kormányváltásig, visszavonták a gyorsított eljárásban kiírt tendert a szállodaépítésre, azaz a tó körbebetonozására. Ebből is látszik, igenis van értelme a helyi cselekvésnek, nyomásgyakorlásnak. Az ország lehet vízfejű, de csak ha hagyjuk. A helyi lakosok, civilek és a Momentum a természetkárosítás első pillanatától fogva követeli a fejlesztésnek hazudott pusztítás leállítását, és a lakosság véleményének kikérését. Mint látható: eredményesen.

A helyiek persze nem érdeklik a hatalmat, ezért léptünk mi: szeptemberben indítottuk el a helyben élők véleményét felmérő konzultációnkat, aminek az eredményét hamarosan be is mutatjuk.

Ugyanakkor, ne feledjük, most csak időt nyertünk. Nincs kétségem afelől, hogy amikor majd nem kell több száz milliárd forintot átcsoportosítania a kormánynak az állami turizmussal kapcsolatos beruházásokból is a költségvetési lyukak betömésére, újra elő fog kerülni a szándék, hogy körbebetonozzák a Fertő tavat.

Ezért nincs más megoldás, mint a kormányváltás. Csak az új koalíciós kormány, benne a zöldebb Magyarországot kívánó Momentummal, fog úgy törődni a Fertő tóval, ahogy kell: környezetbarát módon, kisebb volumenű beruházások tervezésével, melyek kidolgozásába a helyi közösségeket és civileket is bevonja.”

Nyitókép: Donáth Anna Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mocca08
2022. február 17. 11:27
Korbe? Korbe??!! Te suletlen utolso tajekozatlan kurva, nezzel mar meg egy terkepet mekkora resz tartozik Magyaorszaghoz! Es annak mekkora reszet betonozzak le? Azaz epitenek egy kb 500nm alapteruletu szallodat? Remelem neked koszonhetoen evekig ott all majd az a 2-3 km partszakasz es te Budapestrol okozod tovabb a kart, es napok mulva el is felejted, csak hogy a kicsinyes bosszuvagyad kielegitsd, amig mi Sopronban miattad evekig nem tudunk majd lejarni a sajat tavunkhoz! te tartod magadat politikusnak? Aki mindenkire gondol? Hogy dugnal fel magadnak egy nadat, de ugy karos Vlad modra! Gyoker!!!
Unknown
2021. december 14. 18:46
Akkor nyertetek kedves "sötét" zöldek, ha átúsztatok Ausztriába és a földdel tettétek egyenlővé a túlpartot (mivel ott minden plafonig be van építve)!!! Hogy végre ott is tuti ti nyerhettek és a jó(éd.....k) és a természet...KD
rókabácsi
2021. december 13. 15:14
mit nyertél ökör?
Krupp Skya
2021. december 13. 11:18
Ha Cseh Katka 4.7 milliárdjára gondolok, meg csöcsörésző apádra jobb név lenne nektek a Fertő nagy a Fartő.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!