Kedves Gábor!

2021. november 23. 16:18

A nő nem teáskanna, a férfi nem virágcserép, az anya nem járókelő, a gyerek pedig nem nyugdíjas.

2021. november 23. 16:18
null
Szentesi Zöldi László
Facebook

„Gundel Takács Gábor kicsit terjengős és nagyon bárgyú írása szót sem érdemelne, ha relativizáló felvetései között nem volna valami, amire biztos választ adhatunk. Éppen ezért érdemes szó szerint idéznünk:

»Ebben az írásban rengeteg kérdés szerepel, és remélhetőleg még többet vet fel. De egy biztos: amíg a társadalmi fogalmaink – férfi, nő, anya, apa, férj, feleség, gyermek, egyén, társadalom – nem egyértelműek, addig az ezekre a fogalmakra épített családfogalmunk sem lehet egyértelmű.«

Kedves Gábor! Hadd segítsek: az általad felsoroltak közül a férfi, a nő, az anya, a férj, a gyermek egészen biztosan nem relativizálható. Ők ugyanis hajszálpontosan azok, akiknek látszanak: férfi, nő, anya, férj, gyermek. Nincs alternatív lehetőség. A nő nem teáskanna, a férfi nem virágcserép, az anya nem járókelő, a gyerek pedig nem nyugdíjas. Mondhatjuk, hogy nem így van, de minden épeszű ember tudja, hogy így van. Amíg az új élet egy férfi és egy nő nászából fakad, addig hadd minősítsem szeretettel értelmiségi gondolatmaszturbációnak azt, amit általam ismeretlen okokból, keresztyén fedősztori mögé bújva te itt művelsz.”

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
florin
2021. november 26. 14:47
Gundi egyébként okos gyerek, de a mostani okoskodásával fényesre nyalta a libsi ülepet.
kisatilla
2021. november 24. 19:50
Ha arra a kérdésre, hogyan szólítja az anyját és apját, tesvérét, nagybátyját, gyerekeit, feleségét, már meg is van a család fogalma. Persze, ha vakolatkanálnak, drótkötélnek, vagy békalencsének mondja ezen személyeket, az persze más, viszont elmeorvosi kivizsgálás esete foroghat fenn. Mellesleg, a Jóisten ezt a kérdést iszonyat régen eldöntötte.
lugyu
2021. november 24. 18:32
ATV alkalmazott lett. Mit vártok, nyomja azt amit elvárnak.
Tobit
2021. november 24. 13:40
Keresztény,keresztyén; baptista,református,evangélikus,unitárius,katolikus, stb. Egyszóval Krisztus követője. Én is közéjük tartozom. Egyik vezérfonalunk, az isteni törvények. Van sok dolog amit másképpen értelmezzünk, de az isteni törvények értelmezésében egyet értünk. Erkölcsi és természeti törvények. Ezekhez tartoznak a biológiai törvények. Ezek világosan kimondják: Isten férfit és nőt teremtett, e kettő egyéválásából lesz a gyermek. Továbbá az élet a fogamzás pillanatától indul el, keletkezik. Ezek örök törvények. Mi Krisztus követője e főldön úgy másfél milliárdan ebben hiszünk. Tehát; férfi,nő és gyermek; vagy apa,anya gyermek:pont! Szentesi Zöldi Lászlóval úgy másfél milliárdan egyet értünk. Mások lehetnek más véleményen, de attól még az isteni törvény örök marad.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!