Áder üres kézzel ment Glasgow-ba

2021. november 02. 17:01

Megmondtuk – igazunk lett.

2021. november 02. 17:01
null
Szél Bernadett
Facebook

„Miközben Áder odakint a hitelességről papolt, üres kézzel ment Glasgow-ba: konkrétan ugyanazt mondta el, mint két éve az ENSZ-klímacsúcson – sőt, még vissza is vett belőle.

A beszámolók szerint idén már nem hangzott el az a sokat ismételt mondata, hogy a magyar áramtermelés 2030-ra 90 százalékban szén-dioxid-mentes lesz – mert közben kiderült, hogy az évtized végére nem fognak megépülni az új paksi blokkok. Megmondtuk – igazunk lett. Így viszont az ígéret is ugrott, mert egy halott projektet erőltettek, ahelyett, hogy zöldenergiát fejlesztettek volna tíz éven át.

Persze megint másokon kérte számon a cselekvést »jól hangzó PR-fogások« helyett, miközben ő maga egy papírdarabbal hencegett. Azzal dicsekedett, hogy Magyarország törvénybe iktatta a 2050-es klímasemlegességet – csak épp azt felejtette el hozzátenni, hogy ezzel összhangban levő időarányos célok, vagy az ennek elérését szolgáló cselekvési tervek NEM léteznek. Mert a Mátrai Erőmű átállítása, a naperőművi kapacitások bővítése vagy a zöldbusz-program minden, csak nem klímasemlegességi útiterv!”

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 126 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bájron
2021. november 08. 12:21
Mi a szösz! Megvagy aszalodva Detti!!!! Nem eszel???? Nem kerül????
Ferike57
2021. november 05. 02:19
Széll Bernadett mit vitt volna ??? Széll Bernadettet ? Az is a nullával egyenlő !
Reszelő Aladár
2021. november 04. 08:38
Detti úton a nemváltó műtét felé csak hozzádvágok párgondolatot. - Magyarország a globális kibocsátás kb 0,1%-ért felel. Ha ezt holnapra 0-ra csökkentenénk, akkor tényeg megmenekül a bolygó, vagy csak magunkkal csesztünk ki? - éjjel hogyan töltöm a villanyautóm (amit alapjövedelemből törlesztek), ha nem termel a napelem? Vagy alanyi jogon akkupakkot is kap minden magyar ember - ha minden magyar háztartásra jelenértéken kb 5-6 milliónyi napelem beruházás kellene, az kb 12-15 ezer milliárd forint. Paks2 megáll 4000-ből. Csak 4-szeres az eltérés, az már nem olyan sok. Csak hát utána ott van karbantartás kölsége is, meg a rendszer optimalizálásának a költsége. De ezt egy felelős politikus biztosan jobban tudja.
certus
2021. november 03. 17:13
Szél állításával szemben a valóság: "Magyarország nemhogy üres kézzel, de konkrét tervekkel érkezett, miközben több ország a sopánkodáson és a nagy szavak puffogtatásán kívül semmit nem volt képes felmutatni. Magyarorzság ehhez képest elmondhatja magáról, hogy törvényben rögzítette: 2050-re klímasemleges ország lesz. A törvény pedig kötelez. Áder János ráadásul a klímacélok eléréséhez vezető magyar tervekről is említést tett a felszólalás rövidre szabott időtartama ellenére, amelyben kitért nagyszabású országfásítási programunkra, az elmúlt években megduplázódó és tovább bővülő naperőművi kapacitásra, vagy éppen az elektromosbusz-beszerzésekre. Ezek tehát törvényben rögzített és a gyakorlatban is futó környezetvédelmi, kibocsátáscsökkentési programok, amelyekhez képest egyes országok, köztük a G20-ak csak kósza igéreteket tudnak felmutatni." https://pestisracok.hu/klimahiszti-helyett-a-valosag-magyarorszag-konkret-tervekkel-futo-projektekkel-erkezett-a-klimacsucsra-pont-nem-ures-kezzel/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!