Tegnap egy posztban megtámadott Jászberényi Sándor

2021. szeptember 20. 12:24

Az író-haditudósító alaptalanul aggódik.

2021. szeptember 20. 12:24
null
Földes András
Facebook

„Szomorú, plusz méltatlan helyzettel kell foglalkoznunk, de pont emiatt rövid leszek. Tegnap egy posztban megtámadott Jászberényi Sándor, író és haditudósító, miszerint egy lány mailjének posztolásával kitettem az amúgy kitakart nevű, beazonosíthatatlan lányt a tálib titkosszolgálat támadásának. Az író-haditudósító azonban alaptalanul aggódik a következők miatt:

1. Az afgán helyzet teljesen más, mint ahogy Jászberényi itthonról elképzeli. Nincs mindenhol titkosrendőrség, hanem ellenkezőleg, káosz van, a katonák a saját feletteseiknek nem engedelmeskednek, nincs rendszer, épp cikkeztem, ezért raboskodunk ugye hat órát egy helyőrségben, ahogy arról itt írtam.

Jászberényi összekeveri a kaotikus afgán helyzetet egy általa talán jobban ismert, jól beállt arab diktatúrával, például a szírekkel.

2. A lány azért is beazonosíthatatlan amúgy, mert nem egyetlen nővel interjúztam, hanem néggyel, különböző napokon, különböző helyeken. Ezzel a lánnyal ráadásul spontán találkoztunk az utcán, tehát nem is leszervezett dolog volt, amit tudhatott volna bárki.

Plusz nem csak ezzel a nővel beszéltünk aznap az utcán. Sokakkal váltottunk szót városi riportunk alatt.

Összefoglalva: ha létezne is egy mindne lépésünket figyelő, nagyon éber titkosrendőrség (amely nem létezik Afganisztánban), akkor legalább tíz nőt kellett volna hogy letrackeljen. És utána mi van? Ki van takarva a neve. Kínvallatják a tíz nőt, hogy melyik írta nekem azt a felháborító információt, hogy depressziós? Ráadásul nem csak ez a lány volt művelt és angolul tudó. Beszéltem ügyésznővel, újságírónővel is. Szóval semmi esély arra, hogy még ha akarnák is, megtalálják ezt a kitakart nevű lányt.”

Nyitókép: MTI/AP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gonterl
2021. szeptember 22. 15:02
Ha az Afgán migránsoktól tartunk, akkor helyes, ha megpróbáljuk az afgán gondolkodást és egyéb körülményeket megérteni. Ilyen alapon minden helyi információ többet ér, mint a saját elgondolásunk az afgánokról. Engem persze, jobban érdekel a hazai helyzet akkor is, ha az semmi különlegeset nem rejt. Bizonyára sokan járnak a hazai járdákon, de keveset tudunk arról, hogy a járdákon esernyővel járók, hogyan közlekednek a belógó fák és egyéb dolgok alatt! Feltehetően vannak erre vonatkozó előírások, de a valóság sem kutya.
DoomGuy
2021. szeptember 21. 09:56
"És utána mi van? Ki van takarva a neve. Kínvallatják a tíz nőt, hogy melyik írta nekem azt a felháborító információt, hogy depressziós?" Pl... Igen? Te hülye, ostoba, libsi patkány!
nibiru
2021. szeptember 20. 19:37
Itthonról????? Budapest-Kairó - Egy haditudósító naplója; Libri, Budapest, 2013, ISBN 9789633101872 Ott élt. Van fogalma az iszlámról!
PPK
2021. szeptember 20. 19:14
FA hazudik, mint ahogyan a víz folyik, de a kutyaharapásos seb bizony lehet éles szélű. Merthogy feltárják, kivágják összevarrják... Semmi gond nincs azzal, hogy koszos migráncsot megharap egy kutyus. De mindent elvakultan hazugságnak tekinteni nem kellene.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!