Niedermüllerék esete a szellemi öngyarmatosítással

2021. augusztus 12. 08:34

A baloldal kopipészt ideológiai importja egyszerre ijesztő és nevetséges. 

2021. augusztus 12. 08:34
null
Szilvay Gergely
Mandiner

„Orbán idézett mondatai világosan tükrözik vissza a fehér, keresztény felsőbbrendűség, a fehér szeparatizmus elfogadhatatlan, kirekesztésen, megbélyegzésen, rasszizmuson és nacionalizmuson alapuló ideológiáját”írja Niedermüller Péter erzsébetvárosi DK-s polgármester, elvetélt antropológus a miniszterelnök Fow News-interjújában elhangzottak kapcsán, miszerint ez  mi hazánk, a mi népünk, a mi hagyományaink, és jogunk van eldönteni, hogy kit engedünk be és kit nem.

Először azt hittem, trollkodást olvasok. De hát Niedermüller az Niedermüller,

aki vegytiszta formában, minden módosítás és okosítás nélkül igyekszik importálni a nyugati baloldal itthon irreleváns termékeit. 

Nem először. Emlékszünk rá, amikor a fehér, heteró, keresztény férfiakat „rémisztő képződményeknek” hívta? Akkor felmerült bennem, hogy ez vajon a pusztán fehér és heteró, de nem keresztény férfiakra is igaz-e, például saját magára? (Már ha ebbe a kategóriába esik.). A kulturálisan keresztény fehér heteró férfiak is rémisztőek-e, vagy csak a valóban hívők? Mi van a fehér, heteró, keresztény nőkkel? Ők nem rémisztőek, vagy kevésbé rémisztőek, mivel van egy viktimológiai privilégiumuk? 

Aztán Donáth Anna is próbálkozott ilyesfajta importtal, amikor azt hangoztatta, hogy „roma lives matter”. Kár, hogy itthon sosem volt rabszolgaság, sem amerikai típusú szegregáció, sőt épp nem volt olyan romaellenes eset sem, amire ezt a kampányt fel lehetett volna építeni. Sebaj, Baranyi Krisztina a Ferencvárosban megpróbálkozott egy még direktebb importtal, mikor BLM-szobrot állított

Ott van még Kende Ágnes, a CEU doktorandusza, szociológus, aki nemrég volt képest azt nyilatkozni, hogy „a fehér felsőbbrendűség értéke mindent áthat” Magyarországon, így aztán van intézményi rasszizmus. Persze miután Forgács István és Rajcsányi kolléga erőst megkritizálta őt a kulturális imperalizmus ezen megnyilvánulásáért, azaz a kritikai fajelmélet tök felesleges importjáért, meg is kaptuk tőle a fejmosást. 

Én nem tudom, honnan kapják a balos politikusok és megmondóemberek a kommunikációs brosúrákat, vagy maguktól csinálják,

de ez az ideológiaimport egyszerre ijesztő és nevetséges. 

A Niedermüller, Donáth és Kende által importált nyugati ideológiai termékek erőltetett implementálása gyakorlatilag szellemi öngyarmatosítás. És még ők tartják magukat nyugatosnak! Hát kérem, ha ma nyugatos dolognak a nyugati öngyűlölet számít, akkor én ebből a nyugatosságból nem kérek. Én a nyugatosság korábbi verzióját, a nyugatos önbecsülést vallom, a nyugat minden hibájának elismerése mellett is. 

Nem is beszélve arról, hogy mi, magyarok az olyan történelmi folyamatokban, mint a gyarmatosítás, nem vettünk részt. Úgyhogy az emiatti bűntudatból sem szeretnénk kvótát kapni valamiféle kötelező nyugati bűntudat-szolidaritás jegyében. 

Az, hogy a magyar baloldal újra, megint ilyen erősen nyugati importra szorul konkrét jelszavak, megoldások és politikai megmondások terén, elég sokat elárul. Nem az a baj, hogy inspirálódnak nyugati eszmékből (bár mérgező eszmékből inspirálódni sem jó), hanem hogy egy az egyben adoptálják is azokat kreatív felhasználás helyett. Ez elég jó szimbóluma és kifejeződése az ötlettelen globalizmusnak. Akárcsak Karácsony Gergely kopipészt programja

A Niedermüller-féle gondolatmenet, miszerint a puszta önvédelem is valamiféle idióta fehér felsőbbrendűség kifejeződése lenne,

azoknak a mondása, akik boldogan vállalják az önfeladást.

Niedermüller, Donáth, Kende és Karácsony programja az önfeladás és önfelszámolás programja valamiféle rosszul értelmezett egyenlőség, tolerancia és befogadás nevében. Hát, tőlem ők nevelhetik a sajátjaikat önfeladásra, de köszönöm, mi nem kérünk belőle.
 

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2021. augusztus 13. 20:01
Kedves Szerző! Mit is mondott O.? ,,..Isten és természet adta jogunk megakadályozni ,,őslakos”, ,,keresztény közösségeknek” ,,nagyszámú muzulmán népességekkel” való összekeveredését. ,,Mi, magyarok úgy döntöttünk, hogy inkább nem kockáztatjuk meg a társadalmunk más elemekkel való összekeveredését..” Ugye ebben minden szó hazugság. Az is hazugság, hogy ilyet a magyar nép nevében kijelenthet. És a legfőbb hazugság, hogy ő se így gondolja. Szóval kedves Szerző! Erre azt gondolhatja az ember, amit akar. N. ezt. Én azt, hogy nevetséges, és mivel ez a farok a miniszterelnökünk, ijesztő.
Trüpéma
2021. augusztus 12. 17:33
Niedermüller Úr! Szívesen látjuk vidéki kisvárosainkban való országjáráson ezzel a programmal! Hogy baja ne essen, 50 fős busszal tessék jönni, ahol elfér egy makedón falanx is! Szintén örömmel vesszük a Jobbik támogatását az Ön megválasztásához.
dr Angyalföldy
2021. augusztus 12. 11:39
A nyugati minták majmolása infantilizmus, az illetők megrekedtek a személyiségfejlődés egy korai szakaszában.
Secnir
2021. augusztus 12. 11:07
"Én nem tudom, honnan kapják a balos politikusok és megmondóemberek a kommunikációs brosúrákat, vagy maguktól csinálják, de ez az ideológiaimport egyszerre ijesztő és nevetséges. " szilvay rezsimbubu azt felejti el, hogy orbán a jobboldali ideológiát, és teljes mestertervét lopta. egy rezsimbubunak ilyet nem szabad hangoztatnia, de a jelenlegi ideológiát egy amerikai homo zsidótól kapta. egy rezsimbubunak nem szabad lenyilatkoznia, hogy az ideológia, ami működik amerikában, mérsékelten működik idehaza. és igen. orbán importált ideológiája ijesztő és nevetséges, de inkább ijesztő, mert egyrészt van rá egy vevő réteg, amelyik elindul a neofasiszta irányba, másrészt nevetséges, amikor ez a réteg szilvaik meg demeterek néven felül erre a vonatra. "Nem is beszélve arról, hogy mi, magyarok az olyan történelmi folyamatokban, mint a gyarmatosítás, nem vettünk részt." -hát részt vettünk, egyrészt mint gyarmatosítottak (török, 150 év), másrészt, mint gyarmatosítók (amikor meghódítottuk mondjuk a horvát királyságot stb).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!