Azt kapjuk, amit látni szeretnénk

2021. augusztus 26. 16:18

Ékes példája Afganisztán annak, hogy milyen remekül működik a mi értékrendünk exportálása.

2021. augusztus 26. 16:18
Jászberényi Sándor
Facebook

„Mielőtt rátérnék a rövid ismeretterjesztésre tisztelettel felhívnám mindenki figyelmét, hogy attól, hogy valami teljes mértékben más, mint a nyugati törvényi rendszereink, még nem lesz alsóbbrendű. 

Bizonyos társadalmi csoportok törvénykezése, szokásai pusztán másmilyenek lehetnek, mint a mieink. Alsóbbrendűek semmiképpen. Ha ugyanis barbárnak és alsóbbrendűnek tartjuk a tőlünk különbözőt, ezzel gyakorlatilag felhatalmazzuk magunkat arra, hogy pöffeszkedő felsőbbrendűségünk tudatában majd »elvigyük a civilizációt« a »jólétet« meg az »igazságosságot«, olyan helyekre, ahol szerintünk nincsen. Ennek szellemében mészároltuk le Amerika őslakosságát, szálltuk meg Indiát, Afrikát, a Közel-Keletet. A nyilvánvaló gazdasági kizsákmányolást sosem hangoztattuk, ezt azonban igen. 

Ékes példája Afganisztán annak, hogy milyen remekül működik a mi értékrendünk exportálása. Az ország kevesebb, mint egy hét alatt »elesett«, a tálibok kezei közé került. Mi nézzük a híreket, a városok nyugatizált lakosainak a vergődését, és nem értjük, hogy ez, hogy az Istenben volt lehetséges. Úgy drága barátaim, hogy azt kapjuk, amit látni szeretnénk. Ami kiszolgálja a felsőbbrendűségi tudatunkat. 

A valóság az, hogy azok, akik most kétségbeesett üzenetekben kérlelik elárulóikat (minket), a kabuli reptéren egymást taposó emberek, a nők elnyomásán és a kötelező teljes eltakarás miatt kiakadó tinédzserek csak egy kisebbség az országban. A többségnek semmi baja nincs a tálibokkal. Nincs baja a visszavezetett Saría törvénykezéssel sem. Ha lenne, ebben a pillanatban is utcáról-utcára harcolnának a tálibok ellen. Semmilyen meglepetés nem ért senkit. Mindenki tudta, mi jön vissza a tálibokkal.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
snowwolf
2021. augusztus 27. 06:42
Hiánypótló cikk, szívesen olvasnám a Mandin Jászberényi minél több, külpolitikai vonatkozású írását. Elolvastam a cikk teljes szövegét is, érdemes.
Harangláb
2021. augusztus 26. 20:04
Egyetértek a szerzővel!!!
Kormánypárti1
2021. augusztus 26. 18:26
"Ennek szellemében mészároltuk le Amerika őslakosságát, szálltuk meg Indiát, Afrikát, a Közel-Keletet." Sándor! Valamit kurvára benéztél, vagy nem tudni, hogy minek szántad a többes szám első személyes megfogalmazást. Ugyanis mi az általad sorolt helyek egyikén sem voltunk, mi több, Afganisztánba se jókedvünkben, önként dalolva mentünk, hanem azon "szövetségeseink" kedvéért, akikkel nem jó ujjat húzni.
sors
2021. augusztus 26. 18:21
Egyetértek az írással.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!