A félelem Magyarországa

2021. augusztus 14. 13:43

A mi olvasóinkat „elfelejtette” figyelmeztetni a kormány, hogy oltakozzanak.

2021. augusztus 14. 13:43
Lukács Csaba
Magyar Hang

„Nem árulunk el titkot: idén egyetlen fesztiválon sem lehetünk ott. Újságírók vagyunk, nyomozni kezdtük az okát, és így derült ki, hogy az egyik nagy fesztivál vezetője felhívta a kollégáit, jelezve nekik: a Magyar Hanggal együttműködni veszélyes, emiatt eleshetnek a már megítélt, de utólag kifizetett kormányzati támogatásoktól. Még az is lehet, hogy igaza van, saját keserű tapasztalatából beszél, és jó szándékkal figyelmeztette a többit. Az viszont elgondolkodtató, hogy egyetlen fesztiváligazgató merte ezt beismerni nekünk – pár napja érkezett egy levél, amelyben az illető feketén-fehéren leírja, nem lenne előnyös neki a kapcsolat, vagyis a lényegében ingyenes reklám, és nem kockáztathat. Saját lelkiismeretét megnyugtatandó annyi ingyenes belépőt ajánl fel nekünk a rendezvényén, amennyit kérünk – mi természetesen nem élünk a lehetőséggel.

Amikor Orbán Viktor miniszterelnök egy újságosnál lebonyolított vásárlással próbálja bebizonyítani ezt a fene nagy hazai sajtószabadságot, ezeket a történeteket is számításba kellene vennie. És azokat is, hogy az adófizetők pénzén fenntartott kormányhivatalok nem vagy csak nagyon ritkán válaszolnak az újságírói kérdéseinkre; hogy újra nem engednek be a kormányinfókra; és hogy hiába kérünk interjút minisztertől, döntéshozótól, soha nem adnak. És akkor nem is beszéltünk arról, hogy a mi olvasóinkat »elfelejtette« figyelmeztetni a kormány, hogy oltakozzanak, viseljenek maszkot, tartsák a távolságot – a baráti és propagandasajtónak százmilliós nagyságrendben jutott ilyen állami hirdetés. Folytathatnánk a sort a terjesztési nehézségekkel és azzal is, hogy nincs magyar nyomda, amely a jelenlegi formátumban és kondíciókkal vállalná lapunk elkészítését.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sadán
2021. augusztus 16. 16:27
Nézd az ATV-t, olvasd a HVG-t, a 444-et és megtudod, hogy mi történik az országban Te köcsög.
AGSTN75
2021. augusztus 16. 13:43
Csaba, próbálkozz thaiföldi nyomdákkal, jók a kapcsolataid arrafelé... nyomorult pedo buzi. Árulóknak nincs bocsánat!
Tehetős Totó
2021. augusztus 15. 09:18
Majd te beoltatod magad parajdi sósvízzel. Pedofília ellen.
solothurn
2021. augusztus 15. 08:12
Mászkált már Lukács Csaba kispályás CIA ügynökként is itt-ott (pl. Boliviában, az elnök meggyilkolására küldött Rozsa Flores csapat egyik túlélö tagját evakuálni). Érdekes módon metamorfozálódott néhány éve és újságírói munkakörben tetszeleg mostanság. Pedig továbbra is csak ügynök.....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!