Én döntöttem le a BLM-szobrot, de nem azért, mert Bayer Zsolt megígérte

2021. április 02. 18:49

Nem én ígértem meg, hogy a szobrot le fogom dönteni, hanem Bayer Zsolt. Őt nem láttam sehol… Interjú.

2021. április 02. 18:49
Incze Zsolt
Pesti Srácok.hu

Miért érezte fontosnak, hogy ilyen radikális eszközzel lépjen fel a BLM-szobor felállítása miatt Ferencvárosban?

Meggyőződésem, hogy egy ilyen szervezetnek, mint a BLM, a világ egyetlen pontján nem lenne szabad megengedni, hogy szobrot állíthasson. Én azt gondolom, hogy Magyarországon mi vagyunk az illetékesek ezzel kapcsolatban, nemcsak a Légió Hungária, hanem minden normális, jobboldali beállítottságú ember. Ezért követte ilyen erőteljes reakció azt, hogy egy térdeplő szivárványszínű Szabadság-szobrot állítottak fel Baranyai Krisztináék kerületében.

Említette a jobboldali érzelmű embereket is. Mit gondol, a jobboldali közösség megítélésére mennyire lesz hatással az, amit Ön tett?

Nem én ígértem meg, hogy a szobrot le fogom dönteni, hanem Bayer Zsolt. Őt nem láttam sehol… De a szobor másnapra ledőlt. Én döntöttem le, de nem azért, mert Bayer Zsolt megígérte. Egyébként pedig nem vagyok része a polgári Magyarországnak, tehát én egy szélsőjobboldali mozgalom vezetőségi tagjaként tettem meg, amit úgy éreztem, fontos megtenni. Bár a jobboldal része vagyok, de én nem képviselem azt a langyos lábvizet, amit “polgári jobboldal” alatt értünk.

A szobordöntögetés »kultúrája« egészen más hangsúlyt kapott az elmúlt években, éppen a BLM mozgalom vérlázító akcióinak köszönhetően. Felmerülhet kérdésként: ha Önök ugyanazt teszik, mint a BLM tagjai, akkor miért gondolják úgy, hogy van Önök között ebben bizonyos erkölcsi különbség?

Nézze, szerintem nem a BLM-mozgalmak kapcsán vált népszerűvé a szobordöntés.

Az elmúlt évtizedekre gondolok, nem a XX. századi vagy annál korábbi történelemre…

Ez nem a BLM miatt vált látványossá, hiszen a szobordöntés politikai állásfoglalásként volt jelen, bár radikálisabb módszer, mint amihez az átlagember hozzászokott, de a szoborállítás is olyan radikális lépés volt, amire más válasz nem volt adható. De ha ezt a kérdést nekem felteszi, tegye fel Bayer Zsoltnak is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 168 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OrangeOrder
2021. április 04. 15:46
"Felmerülhet kérdésként: ha Önök ugyanazt teszik, mint a BLM tagjai, akkor miért gondolják úgy, hogy van Önök között ebben bizonyos erkölcsi különbség?" Álságos, eltartott kisujjú fasz kérdés. Itt úriemberekkel se választást, se semmilyen harcot nem tudunk nyerni. Nagyon helyes, hogy erőszakra erőszakkal válaszolunk, nem szabad hagyni, hogy itt is királynak érezhessék magukat a román honfoglaló módszerekkel operálók.
Hóvirágcsempész
2021. április 03. 16:01
Bajjerzsóti csak pofázott , Incze gyerek megoldotta . :-))))
Vakfolt
2021. április 03. 15:15
Tűnődtem mi lett volna az autentikus rekació, afféle "most amikor járvány van, meg világgazdaság, pont Mátyás király a legfontosabb" mentén ugyanígy fikázgatni? Vagy ahogy a komcsik szokták, simán agyonhallgatni?
Okoskodó
2021. április 03. 11:25
Rajta kívül még ledöntötték volna néhány ezren, de ő volt a leggyorsabb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!