Rémusz bácsitól a Ku-klux-klánig

2020. december 21. 15:21

Ellenzéki összefogás.

2020. december 21. 15:21
Mészáros József
Vasarnap.hu

„Oké, tudom, hogy megegyeztek: mindenhol csak egy indul, az az egy, aki a legesélyesebb (egy gyűrű mind felett…). Igen ám, de egyesével böngészve a kínálatot ismét oda lyukadhatunk ki, hogy egy szem ellenzéki – de teszem azt –, feketegyőrös jelöltnek kábé annyi sansza van, mint harkálynak a betonoszlopon.

Elfogadom, hogy egyesek szerint egy kormánypártra ennyi ciklus után már ráfér a makarenkói pofon, de azt lehetőleg ne egy hülyegyerek adja. Még akkor sem, ha az alapfokú oktatást sikerült odáig eszdéeszesíteni, hogy egy ideje már a hülyegyerek verheti a tanárt – és nem fordítva. Nehéz lesz Orbánéknak makarenkói sallert lehúzni azoknak is, akik egyik nap a Ku-Klux-Klánt másik nap pedig Rémusz bácsit reklámozzák. Sokan azoktól sem szeretnék látni a Fidesz ráncba szedését, akik szerint a házasság evolúciójának végállomása egy boldog homokozó.

És mivel a kritika mit sem ér megoldási javaslat nélkül – mondok egyet.

Az ellenzéki vezetőség találjon egy tisztes, őszbe hajló, 50-60 közötti, nagy tudású, nemzetközileg elismert szakember hírében álló, három gyerekkel, minimum kétszer négy kerékkel és vaskos bankszámlával bíró jelöltet, aki kábé úgy néz ki, mint Roger Moore 1972-ben. Ráadásul a Fidesznél jobban csak az őt jelölő pártokat utálja, és ezt választékos módon el is tudja mondani a tévében. Na, ő nyerni fog. Egyébként vannak ilyenek, csak épp tesznek a politikára.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Performan
2020. december 21. 18:44
:-)) Zseniális cikk, jót nevettem. Valami azt súgja, sok vidám cikk születik még a Nagy pofára esés napjáig.
írmag
2020. december 21. 17:53
Nekem az összefogás (a pártokkal) a hatökrös szekér: https://nepzene2.eoldal.hu/img/original/62/hatokros-szeker.jpg három megjegyzés a képhez: 1 a hajtó, gazda kezében ostor van. 2 az ökrök (igavonásra használt, négyévesnél idősebb herélt) járomba fogva lépkednek 3 a szekéren négy nő és csak egy gyerek ül Látszólag egyenek az út, de az ökrök irányítása szerint, hajszra balra, csára jobbra. Arany János: A Jóka ördöge, versében írja: "Egyik szeme hajszra, másik szeme csára, mutatja, hogy sajnál nézni is urára.") (Kell magyarázni, hogy böszme a Jóka, az ördöge meg a zsémbes asszony a bolgár böszmené. A magyar oktatás, ha hiányos volt is, tanulságos és érdemes elolvasni A JÓKA ÖRDÖGE Pórrege 1851. művet, (mai fogalmainkkal proletárvircsaft): https://mek.oszk.hu/00500/00597/html/joka.htm
Hétszűnyű Kapanyányi Monyók
2020. december 21. 16:53
Mindenki, aki le akarja váltani a mi szeretett vezénylő tábornokunkat: az ellenség ügynöke.
simonvitéz
2020. december 21. 16:53
Ez a harc lesz a végső, Csak összefogni hát! És nemzetközivé lesz, Holnapra a világ! Furcsa látni, hogy végül ezt a dalt a Nyugat ülteti át a gyakorlatba a legteljesebb mértékben. Valahogy megerősíti azt az elméletet, hogy a szocializmus nevű projekt az egyfajta "előemésztési" project volt, amivel egyrészt a tradicionális paraszti rétegeket ohajtották eltüntetni Keleten, másrészt létrehozni az ipari termeléshez szükséges városi proletariatust. Nagy kérdés, hogy a mostani újabb korszakváltás küszöbén mi lesz a feleslegessé vált proletárok tömegeivel. Pláne ha még importálnak melléjük szíriai agysebészeket is. Egyesek erre találnák ki az alapjövedelmet, de annyira ne legyünk naivak, hogy ezt egy percig is komolyan vegyük.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!