Mi hiányzott legjobban 2020-ból Magyarországon?

2020. december 28. 18:04

Az őszinteség.

2020. december 28. 18:04
Donáth Anna
Facebook

„Erről az évről szólva senki nem tudna úgy írni, hogy a visszatekintést ne a koronavírussal kezdje. Kanadától Olaszországon át Ausztráliáig mindenhol ez uralta a közéletet. Az viszont, hogy miként kezelte a politika ezt az ügyet, miként viszonyul általában a polgáraihoz, nagyon különböző. 

Magyarországon sokkal több őszinteségre lenne szükség.

Nincs az rendben, hogy járvány idején a hatóságok bújócskáznak a sajtóval és az emberekkel, a valódi tájékoztatás helyett pedig fecniről felolvasott Facebook-videókat kaptunk. 

Idén igazi hiányunk az őszinteségből volt. Vakcina az EU-nak hála előbb-utóbb itthon is lesz, az élet a dolgozni és élni vágyó polgároknak köszönhetően újra fog indulni. De a hitelét vesztett, titkolózó hatalomnak alapvetően kéne változtatni. Kérdezni, de nem a manipulált álkonzultációval. Meghallani a valódi válaszokat. És felelni az általunk feltett kérdésekre.

2020 vitái közül az egyik leggyakoribb arról folyt, hogy jogállam-e Magyarország. A Fidesz szerint igen, de sajnos ezt a legkönnyebb cáfolni. Olyan jogállam ugyanis nincsen, ahol a hatalom maga mondja meg, mit kérdezhetünk és mire óhajt válaszolni. Olyan jogállam sincsen, ahol a hazugságnak ne lenne következménye.

2021-ben az a dolgunk, hogy egyre határozottabban kérdezzünk, egyre világosabbá tegyük, hogy jogunk van a teljes igazságot megismerni – és hogy lehetővé tegyük a 2022-es kormányváltást. Egy őszintébb kormány, egy igazságos és emberséges Magyarország megteremtése érdekében.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 124 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
CsakÍr
2020. december 30. 17:31
Erre semmit. De hová tűnt Bakó bea cikke az Azonnaliról? Gyerekek, nem szoktatok ilyesmit csinálni.
kolozsv
2020. december 30. 17:24
Ócska, buta, megvett liba.
samuka
2020. december 30. 11:09
Hiányzott az őszinteség??? Akkor tessék: utolsó, hazaáruló gazember vagy a társaiddal együtt. Remélem hamarosan el fogsz takarodni a közéletből, selejt.
Andilla
2020. december 29. 18:47
Annácska kiccsillag és az őszinteség :DDDDDD Régen kaccantottam ilyen jót.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!