Amikor „Etus férje” posztkommunista bosszút állt

2020. szeptember 10. 06:41

Horváth Ádámék 180 embert kirúgtak a tévétől.

2020. szeptember 10. 06:41
Stefka István
Stefka István
Pesti Srácok.hu

„Volt egyszer egy szörnyű, sokak által ma is visszasírt sorozat, a proletár-kispolgári életérzést összegző Szomszédok. A sorozatot Horváth Ádám, a diktatúra sokat foglalkoztatott rendezője rendezte. A történetbe beleírta feleségét, a borzasztóan tehetségtelen és irritálóan színészkedő Csűrös Karolát. Ő volt az ország „Etusa”. Kevesen tudják, hogy »Etus férje«, a nemrégiben elhunyt Horváth volt az, aki levezényelte a posztkommunisták bosszúját, és Hornék elvárásának engedve 180 tévést rúgott ki egyetlen nap alatt. Horváthot – ahogyan Gyárfás Tamás cimboráját, Székely Ferencet is – Göncz Árpád nevezte ki.

»Egy korszak lezárult… – mondta A Hét műsorvezetője, régi kollégánk, Stefka István vasárnap este. Megindultság érződött a hangján, bár öreg profi módjára palástolni próbálta azt« – írta az Élet és Irodalomban (1994. július 8.) Gádor Iván, mélyen liberális újságíró szinte barátsággal rólam, aki kemény harcokat vívott a rendszerváltás után a magára találó nemzeti újságírókkal. Aztán Gádor Iván is magára talált, mert mindjárt megállapította, hogy Nahlik Gábor és Csúcs László, az elnöki jogkörrel felruházott alelnökök a mainál is sokkal nyomorúságosabb, lelkileg és szellemileg még szétzüllesztettebb állapotokat hagytak maguk mögött, mint bárki más tette volna. Még György Péter esztétát, SZDSZ-es szakértőt is beidézte, aki ezt nyilatkozta: »az önök teljesítményét a szabad Magyarországon az egyik leggyalázatosabb médiateljesítményének tartom«.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2020. szeptember 10. 14:07
Ja..a Szomszédokból hála az égnek egyetlen egyet nem láttam..
tevevanegypupu
2020. szeptember 10. 14:04
Sárközi Márta, Horváth Ádám édesanyja - nagyon nem voltak jóban, Sárközi Márta levelezéséből, amit fiával Sárközi Györggyel (első férjét Sárközi Györgyöt munkatáborban ölték meg) folytatott ez kiderült -eléggé lekicsinylően nyilatkozott Csűrös Karoláról..és úgy általában másodszülött fiáról is..a két testvér nem is volt nagyon jóban..Horváth ugyanis "elfoglalta" azt a nyaralót, amit Márta asszony tulajdonképpen György fiának szánt..és ideológiailag is jó nagy távolság volt közöttük..amig a Heti Válasz "normális" volt, Sárközi György sokat írt oda..Sárközi Márta egyébként az összes pénzét, a Molnár Ferenc (az édesapja volt) szindarabjai után kapott jogdíjakat a fiatal és kevésbé fiatal írók támogatására fordította a legrosszabb Rákosi-korszakban..és tökmindegy volt neki,hogy az illető milyen beállítottságú..Ő maga piacon árulta a gyümölcseit amik a kertben termettek, bedolgozott egy varrodába..hatalmas ebédekkel és vacsorákkal látta vendégül művészbarátait, közbejárt az érdekükben , ami egyáltalán nem volt veszélytelen abban az időben..őt magát is vegzálták..szóval néha a fa nagyon messze áll egynémely almájától..
Rugo
2020. szeptember 10. 11:16
Jó, hogy valaki megörökíti ezeknek a mocskos liberál-bolsevikoknak (most éppen Göncztől Horvát Ádámig) az őrjöngését. Hajrá Stefka István, hajrá Vidnyánszky!
bunko_jobbos
2020. szeptember 10. 07:38
A kommunizmus véget ért 1990-ben , de a kommunisták hatalma nem. Akkoriban még teljes pompájában ragyogott, de még most is erősek. Azt mondta egy holland kereszténydemokrata politikus egy ismerősömnek 1990-ben, hogy 45 évig tartott a kommunizmus Magyarországon, annyi idő lesz kimászni belőle. Mire a barátom mondta, hogy fenéket, 5 év és túlleszünk rajta. :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Igen, erre mondta Viktor nemrégiben , hogy jó hogy ez a húsz év mögöttünk van és nem előttünk. :-)))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!