A változásról

2020. szeptember 02. 09:24

Ja, hogy nem azt csináltuk és csináljuk, amit azok mondanak, akik nem akartak és akarnak változást?

2020. szeptember 02. 09:24
Demeter Szilárd
Demeter Szilárd
Origo

„Amikor Andy Vajna elkezdte újjászervezni a magyar filméletet, diktatúrát kiáltottak, ment a szabadságharc, hisztitünti, jöttek a világsajtó tankjai. Andy Vajna előre elmondta, hogy a magyar filmnek jobb lesz, megcsinálta, a magyar filmnek meg jobb lett. Amikor Palkovics László miniszter elkezdte újjászervezni a magyar tudományos kutatást, diktatúrát kiáltottak, ment a szabadságharc, hisztitünti, jöttek a világsajtó tankjai. Palkovics miniszter előre elmondta, hogy a magyar tudományos kutatásnak jobb lesz, megcsinálta, a magyar tudományos kutatásnak jobb lett.

Amikor elkezdtem újjászervezni a magyar irodalmi életet, diktatúrát kiáltottak, ment a szabadságharc, hisztitünti, jöttek a világsajtó tankjai. Előre megmondtam, hogy a magyar irodalomnak jobb lesz, megcsináltam, a magyar irodalomnak jobb lett. Vidnyánszky Attila kapta meg a lehetőséget, hogy újjászervezze a magyar színházi életet. Diktatúrát kiáltanak, megy a szabadságharc, hisztitünti, jönnek a világsajtó tankjai. Vidnyánszky Attila azt állítja, hogy a magyar színházi életnek jobb lesz. Meg fogja csinálni, a magyar színházi életnek jobb lesz.

A miért így-re a válasz: józan paraszti ésszel könnyen belátható, hogy ha ugyanazt csináljuk ugyanazokkal ugyanúgy, akkor nem várhatunk más eredményt. Hogy jobb irányba változzon bármi is, ahhoz változtatni kell. Nem olyan bonyolult. Ja, hogy nem azt csináltuk és csináljuk, amit azok mondanak, akik nem akartak és akarnak változást? Hát pont ezért.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pestilokista
2020. szeptember 03. 09:33
tökös csávó, hogy ezt így le merte írni, kap érte majd hideget-meleget. de beleáll és felvállalja az ütéseket, így kell ezt.
krisztoforo48
2020. szeptember 03. 07:04
A haladásnak,változásnak,fejlődésnek mindenki örül,kivéve ha Őt is érinti!
mucsay
2020. szeptember 02. 17:28
mi is változott az irodalmi életben? az hogy ki vív komoly harcot, az abból is látszik, hogy a demeter ellen mennyi ellenállás volt (nem sok) meg a vidnyánszki ellen mennyi van.
chinasky
2020. szeptember 02. 14:59
csupa fasza hír, de egy grafikont mellékelhetne szilárd, hogy hány százalékkal lett jobb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!