Lejáratták, antiszemitának bélyegezték, végül belehalt – Szentmihályi Szabó Péter a médiaháború áldozata lett

2020. július 27. 18:09

A tudás, a morál, a gerincesség, a következetesség, a valódi szabadelvűség már akkor is a mi oldalunkon volt.

2020. július 27. 18:09
Stefka István
Stefka István
Pesti Srácok.hu

„A rendszerváltást támogató nemzeti újságírókat továbbra is célkeresztbe állította a balliberális sajtó. A rádió és a televízió új vezetését próbálta lejáratni a balos média: Farkasházy Tivadar a Hócipőben (megjelent: 1993. 11. 11-én) teljes fényképes oldalt szentelt ellenségeinek. Pincérlázadásnak titulálta Csúcs László rádiós, Nahlik Gábor televíziós alelnökök szerepvállalását. Nem kevésbé tartotta helytelennek Chrudinák Alajos – a Panoráma és a Parabola – és Pálfy G. István – a Híradó és A Hét főszerkesztőinek – visszatérését. Pincérlázadásnak minősítette Stefka István és Moldoványi Ákos televíziós főszerkesztő-helyettesek munkába állását is. Murányi László őstelevíziós is megkapta beosztását a címlapon. Egy kis kozmetikázással, fotómontázzsal úgy tűnik, mintha Kádár János anno – 1989 előtt – a parlamentben mosolyogva kvaterkázna Murányi Lacival, aki alázatosan hallgat.

Pedig tudjuk, hogy azok az újságírók, akik a ’70-es- ’80-as években bejáratosak voltak a pártházba és a parlamentbe, azokat a Népszabadságban, a Magyar Hírlapban, a Népszavában, a HVG-ben és a 168 órában kell keresni.

A pincérlázadás minősítés is jelzi a liberális újságírók gondolkodását, tudatalattiját: az úr és a szolga, a pincér és a vendég, a volt pártállami és a rendszerváltoztató újságíró különbségtételét. Mintha az úr és a vendég magasabb rendű lenne annál, aki dolgozik. A liberalizmus lényege pedig éppen az, hogy mindenki egyenlő. De náluk ez csak szavakban létezik. Mi akkor, ott a jobboldalon, a nemzeti oldalon az ő megítélésük szerint alacsonyabb rendűek lettünk volna. Kis csacsik! A tudás, a morál, a gerincesség, a következetesség, a valódi szabadelvűség már akkor is a mi oldalunkon volt. S ezt nagyon sokan tudták.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robur
2020. július 28. 10:56
Komcsi bá, már megint megszólalt.
Tőzeg Áfonya
2020. július 28. 07:38
Sok könyvét és írását olvastam Az Echo tévén is nétem műsorit. Teljesen helytálló Stefka Istvántól"Ilyen egy igazi magyar úriember, akiből ma már csak nagyítóval lehet találni." A magyar közéletbe szükséglenne ilyen jellemű és értékrendű emberekre!
victor2
2020. július 28. 03:07
"az egyetemen aztán beléptem a KISZ-be, mert mint mindenki, én is úgy gondoltam, hogy az oroszok az én életemben biztosan nem fognak kimenni, és egy nemzet nem engedheti meg magának, hogy a legjobbjai perifériára szorulva, alantas munkákat végezve éljenek, vagy külföldre távozzanak, valahogyan meg kell próbálni változtatni a dolgokon és erre ez látszott alkalmasnak. Az Írók Szövetségének KISZ-titkára is voltam egy rövid ideig, amíg ellenforradalmi tevékenység és klerikális uszítás miatt le nem váltottak. Ezt csak azért hoztam így elő, mert a mai napig úgy gondolom, hogy a szocializmus nem volt egy rossz ötlet." (https://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=100&na_step=100&t=9023401&na_order=)
kunfia
2020. július 27. 22:02
"A tudás, a morál, a gerincesség, a következetesség, a valódi szabadelvűség már akkor is a mi oldalunkon volt." Te már minden voltál,mint a vezéred!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!